Robert Mueller, de speciaal aanklager die belast is met het onderzoek naar mogelijke Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen in de VS.
Volledig scherm
Robert Mueller, de speciaal aanklager die belast is met het onderzoek naar mogelijke Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen in de VS. © REUTERS

Langverwacht Rusland-rapport van speciaal aanklager Robert Mueller is na twee jaar klaar: "Geen nieuwe aanklachten”

Robert Mueller heeft zijn rapport over de Russische inmenging en mogelijke samenzwering tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016, vandaag overgemaakt aan minister van Justitie William Barr. President Donald Trump zegt dat hij “geen probleem” heeft met het openbaar maken van het rapport, zo liet hij vandaag verstaan aan journalisten aan het Witte Huis. Tegelijkertijd doet hij het onderzoek af als "onzin". Volgens een anonieme bron zouden er geen nieuwe personen aangeklaagd worden in het rapport.

5 reacties

 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Karel: "de president bemoeide er zich niet mee"? Dat onderzoek 1.100 keer aanvallen vind ik toch wel een redelijke "bemoeienis"! ;)
 • Peter Thys

  2 jaar geleden
  Karel,ik meen mij bijna dagelijks zijn uitvallen en het suggeren van het onderzoek te staken en dat allemaal om geheel onschuldig te zijn, toch vreemd, heel vreemd !
 • Karel Tichmann

  2 jaar geleden
  Vijf dingen die niet zijn gebeurd in het Mueller-onderzoek.1. Mueller heeft Donald Trump niet aangeklaagd. 2. Mueller heeft niemand in de Trump-campagne aangeklaagd of een samenzwering met Rusland om de verkiezingen van 2016 vast te stellen. 3. Mueller heeft de president niet gedag gezonden. 4. De president heeft Mueller niet ontslagen, zoals het onderwerp was van intense liberale media-speculatie in het afgelopen jaar. 5. De President bemoeide zich er niet mee. Conclusie: Onschuldig...
 • Gino De Jaeger

  2 jaar geleden
  @Bemelmans: 6 naaste medewerkers van Trump beschuldigd, schuldig bevonden, veroordeeld of deal met justitie. Meer dan 30 mensen betrapt omdat ze valse verklaringen aflegden en/of foute ontmoetingen hadden, allemaal gedagvaard. Toch veel heksen gevonden in de zogenaamde heksenjacht. Uiteraard is Trump zelf niet in beschuldiging gesteld. Grondwettelijk kan dit niet. Maar nú begint het pas.
 • Igmir Bouchaba

  2 jaar geleden
  Zelfs als Trump de hulp van een Russische firma kreeg voor zijn verkiezingen, is dit niet illegaal. Bijna alle politiekers nemen buitenlandse firma's aan voor hun verkiezingscampagne en daar is niets mis mee. Dit is weer een storm in een glas water. Mensen die zulke heksenjacht organiseren zouden zwaarder gestraft moeten worden.
 1. Alex Agnew openhartig: "Mijn vader zei dat ik dom was en ik heb me dus altijd dom gevoeld"
  Play

  Alex Agnew openhartig: "Mijn vader zei dat ik dom was en ik heb me dus altijd dom gevoeld"

 2. Celine Van Ouytsel (24) had nog nooit een relatie: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis"
  Play
  Missie Callcenter

  Celine Van Ouytsel (24) had nog nooit een relatie: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis"