Een lange wachtrij gisteravond bij een tankstation van Texaco in de buurt van London.
Volledig scherm
Een lange wachtrij gisteravond bij een tankstation van Texaco in de buurt van London. © REUTERS

Lange wachtrijen aan Britse tankstations uit vrees voor tekort aan brandstof

Het Verenigd Koninkrijk gaat tijdelijk de concurrentieregels tussen de brandstofbedrijven schrappen. De regering hoopt op die manier de Britse tekorten aan benzine en diesel bij de tankstations te verminderen. Die zijn ontstaan doordat er niet genoeg vrachtwagenchauffeurs in het land zijn voor de bevoorrading.

18 reacties

 • Gunter Verleyen

  1 jaar geleden
  Ze moesten die Oost-Europeanen niet, laat dat net de chauffeurs geweest zijn die als E.U.-burger deze jobs kwamen doen, nu is er een tekort van méér dan 100.000 chauffeurs, aanschuiven aan de pomp, lege winkelrekken, het lijkt de voormalige Sovjetunie
 • Theo Dereu

  1 jaar geleden
  Ondertussen stijgen de energie en brandstofprijzen bij ons zo hard dat we straks geen brandstof meer kunnen aankopen, het is overal wel iets.
 • Isabel da Silva

  1 jaar geleden
  De Britten hebben nog geen besef van wat hun ( 51% van de kiezers ) beslissing nog aan elke de gaat meebrengen . Nu de reispas-plicht in oktober ingaat , gaat hun citytrip-toerisme helemaal stilvallen . Wie gaat er nu 240 € (per persoon ) uitgeven aan een paspoort , voor een trip van 500 € . Dan ga je toch naar één van de andere hoofdsteden waar je wél welkom bent . Hun ontbrekende chauffeurs zullen ze zelf moeten opleiden uit het grote aanbod aan transmigranten . Ik wens ze veel succes !
 • dirk claeys

  1 jaar geleden
  het kuddegevoel en brexit zit velen hoog blijkbaar , maar weinigen kennen de oorzaak, het beperkt oppompen van olie in Arabische landen is de grote oorzaak ? , Uk voelt dit , bijna tekort aan pompen, Belgie doet hetzelfde maar zal prijs aan pomp verdubbelen ?
 • Albert de Lovendeghem

  1 jaar geleden
  Leve de Brexit! De slimmeriken wisten wel beter. De magere jaren komen eraan. Schaarste, duurder, werkloosheid, extra kosten,...gelukkig hebben ze nog het onbesproken koningshuis.