Winkelend publiek in het centrum van Den Haag. De Nederlandse gemeente heeft mensen opgeroepen op niet meer naar de binnenstad te komen vanwege de drukte.
Volledig scherm
Winkelend publiek in het centrum van Den Haag. De Nederlandse gemeente heeft mensen opgeroepen op niet meer naar de binnenstad te komen vanwege de drukte. © ANP

Lange rijen voor Nederlandse winkels in aanloop naar lockdown: “Doe niet mee aan die gekte!”

Nederlanders lijken nog snel een aantal boodschappen te willen doen bij winkels die mogelijk vanavond voor langere tijd hun deuren zullen sluiten. Uit een rondgang van het Nederlandse persbureau ANP is te merken dat het op veel plekken in het land druk is. Heel druk.

45 reacties

 • Jan Opdebeke

  2 maanden geleden
  Haal die Kezen maar binnen ! Dan kunnen onze zelfstandigen nog een graantje meepikken !!
 • Norbert Bauwens

  2 maanden geleden
  Door stommiteiten te doen gaan weer verschillende mensen ziek worden sterven. Beseffen ze wel dat ze "mee verantwoordelijk" zijn voor die mensen hun dood??????????
 • WILMA ULRIX

  2 maanden geleden
  Vanmiddag waren wij in Maastricht om te winkelen. Daar was het uitgesproken rustig; enige drukte was er bij de Bijenkorf en Rituals. De meeste winkels waren leeg. En het winkelend publiek kwam hoofdzakelijk uit Belgie en Duitsland. Niks aan de hand dus.
 • Ann Arnauts

  2 maanden geleden
  Grenzen sluiten aub!!!!
 • Kelly Verlinden

  2 maanden geleden
  Wie nu in allerhaast nog cadeautjes moet gaan kopen is gewoon niet slim. Dit kon je al weken lang doen, zonder in de drukte te staan. Beter controle op de grenzen zodat ze hier niet gaan funshoppen, het was vandaag al druk genoeg met Duitsers en Nederlanders in Limburg.
 1. Demonstranten verstoren toespraak Rutte met fluitjes en geschreeuw: “Nederland gaat vijf weken op slot”

  Demonstran­ten verstoren toespraak Rutte met fluitjes en geschreeuw: “Nederland gaat vijf weken op slot”

  “Nederland gaat vijf weken op slot.” Dat kondigde premier Mark Rutte in een toespraak aan. Niet-essentiële winkels gaan dicht en onderwijs op afstand wordt de norm. Een Nederlands gezin mag maximaal twee gasten ontvangen, voor de kerstperiode is er wel een uitzondering voorzien en blijven drie extra personen welkom. Tijdens de speech was op de achtergrond het protest van enkele demonstranten in de buurt van het Binnenhof goed te horen.
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?