ANP
Volledig scherm
© ANP

Landen willen garanties voor duurzaamheid van batterijen in elektrische wagens

De Europese Unie, de Verenigde Staten en China willen fabrikanten van elektrische en hybride auto’s verplichten tot een minimale duurzaamheid van de accu’s die erin worden gebouwd. De drie wereldmachten hebben hierover vrijdag een princiepsakkoord bereikt in het Wereldforum voor de harmonisatie van reglementen voor voertuigen van de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties.

10 reacties

 • Geert Tamsyn

  6 maanden geleden
  Geen probleem, een goede batterij haalt nog 80% capaciteit na 530.000 km., dat halen de meeste brandstofwagens niet eens. Maar een bijkomende garantie voor de koper is altijd meegenomen, en zal ook een positief effect hebben op de 2de handsmarkt.
 • Kristine Delacourt

  6 maanden geleden
  De enige manier om uitstoot drastisch te verminderen is een aantrekkelijk en efficiënt openbaar vervoer. Wanneer gaan ze daar nu eindelijk eens echt werk van maken? Dat kan toch niet zo moeilijk zijn?
 • bob jansens

  6 maanden geleden
  na vijf jaar of 100.000 afgelegde kilometer mag de accu niet meer dan 20 procent van de conditie hebben verloren, na acht jaar of 160.000 30 procent. maw na 5 jaar is het rendement van zo'n auto gezakt tot 56% van de verbruikte elektriciteit (laden 70% x 80% na 5 jaar is 56%). Een auto op groene waterstof heeft gans de levensduur van de energiecel een rendement van zo'n 60% en is bijgevolg een veel duurzamer product dan een EV op accu's. waterstof tanken gaat snel & auto's zijn veel lichter
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  6 maanden geleden
  Ach worden ze wakker en waarom vorderen ze dat opeens?.Juist omdat momenteel het er veel anders uitziet dan dat ze de mensen wijs maken.Of het te verwezenlijken is dat is een ander vraag.Hoe men ook draait ,de E wagen wordt een wegwerpproduct en dat is alleen te danken aan de batterij en moesten ze er echt werk van maken om langer dan 8 jaar te rijden met een E wagen zou men met gemak de batterij moeten kunnen wisselen en dat is niet geval,na acht jaar wordt geacht een nieuwe te kopen.
 • Marc Verdonck

  6 maanden geleden
  Europa en de VN, dan wordt 2023 waarschijnlijk 2028 en alle kleinere wagens worden verkocht met brol batterijen. Na 6 jaar kun je nog rond de kerk rijden om boodschappen te gaan doen.