Wang Wenbin, de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.
Volledig scherm
Wang Wenbin, de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. © AP

Landen die Winterspelen diplomatiek boycotten, “zullen prijs betalen”, zegt China

China heeft de beslissing van vier landen veroordeeld om de Olympische Winterspelen in Peking van februari volgend jaar diplomatiek te boycotten. Ze zullen daarvoor “de prijs betalen”, zo stelde Wang Wenbin, de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

28 reacties

 • Argus Vercauteren

  1 maand geleden
  Roger Declercq: Sport en politiek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanaf de eerste sportmanifestaties in de geschiedenis maakte politiek deel uit van het spel, bijvoorbeeld in het oude Griekenland was de sport nauw verbonden met het politieke, religieuze en militaire leven. De eerste Olympische Spelen waren dan ook vaak het toneel van allerlei politieke intriges. Bij ons zijn de politiek en voetbal ook met elkaar verbonden. De Wever is geen fan van ons nationaal elftal ;-)
 • Jelle Vanstraelen

  1 maand geleden
  Ik snap het niet, waarom wordt een politiek evenement als de Olympische Spelen misbruikt om aan sport te doen?
 • Roger Declercq

  1 maand geleden
  Olympische Spelen zijn sportmanifestaties, speciaal voor de sporters. Die hebben niets te maken met politiek. Als ik van China zou zijn, ik zou alle politiekers vragen weg te blijven.
 • willem sliggers

  1 maand geleden
  Amerika bepaald hierin het beleid en vele landen trappen blindelings in de val De grootste agressor op deze aardbol is de Verenigde Staten. Een land dat zichzelf niet onder controle heeft , waar wapenconflicten dagelijkse kost zijn , waar discriminatie hoogtij viert , waar eigenbelang zegeviert
 • Guido van driel

  1 maand geleden
  Geen kat moest er naartoe gaan. Ze zouden wel bijdraaien die dictators.