ANP
Volledig scherm
© ANP

Landbouwers trekken aan langste eind in proces over hoogspanningslijn: Franse energiereus moet meer dan 450.000 euro schadevergoeding betalen

Het bedrijf RTE, een dochteronderneming van het Franse elektriciteitsbedrijf EDF, is veroordeeld tot het betalen van meer dan 450.000 euro aan Franse melkveehouders. Hun productie liep namelijk schade op door een hoogspanningslijn van het bedrijf.

7 reacties

 • Guy Van Brussel

  2 maanden geleden
  Op school heeft men mij geleerd dat er een magnetisch veld ontstaat vanaf dat er elektriciteit door een geleider gaat. Of dat nu gelijk of wisselstroom is, het blijft gelijk, enkel het magnetisch veld zal bij wisselstroom alterneren.
 • Andy Devooght

  2 maanden geleden
  @Gino. Het magnetisch veld is er niet op gelijkstroom onder de grond.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Onder de grond lost het niet op. Want het magnetisch veld verdwijnt niet. Het komt zelfs nog dichter bij mens en dier. En aangezien men ook liefst het kortste en goedkoopste traject kiest gaat het door of over huizen en landbouwgebied.
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Elektriciteit decentraal produceren zo dicht mogelijk bij de verbruiker is de enige echte oplossing. Dan heb je bijna geen HS meer nodig.
 • Tamsin Andersen

  2 maanden geleden
  Toch erg hé, dat wij om onze hoge welvaart in stand te houden vanalles nodig hebben waarmee we onszelf een mes in de rug steken.