via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Land dat niet gelooft in lockdowns heeft nu slechtste coronacijfers van heel Europa

De ranglijst van Europese landen met de slechtste coronacijfers heeft een nieuwe koploper. Sinds vrijdag is de slechtste leerling van de klas het land dat niet gelooft in lockdowns en een beroep doet op het verantwoordelijkheidsgevoel van de inwoners om de pandemie onder controle te krijgen, met aanbevelingen in plaats van dwingende maatregelen: Zweden.

100 reacties

 • Lucas Van de paer

  2 maanden geleden
  Zweden heeft het goed gedaan. Als je cijfers goed bekijkt staan ze nr.1. Maar met cijfers kan je alle kanten uit.
 • Joey Starr

  2 maanden geleden
  Die denken ook steeds dat zij het beter weten dan de rest. Het resultaat van zo veel arrogantie is er nu.
 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Maar hun economie is niet kapot. Hun kinderen moeten geen miljarden terugbetalen, en ze zijn ook niet depressief en ze plegen ook geen zelfmoord.
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  Trump gaf het virus de vrije loop en verketterde de lockdowns en de gouverneurs die de schade trachtten te beperken en schoffeerde mensen die mondmaskers durfden dragen, toch stuikte zijn economie in mekaar, kwam er 5,5 procent werkloosheid bij en vielen er meer dan 550.000 doden. Zijn viroloog dr. Birx klapte uit de biecht en beweerde dat 80% van de doden had kunnen vermeden worden als Trump de pandemie correct had aangepakt. En wie zijn wij om dr. Birx tegen te spreken? En wat was de winst?
 • Herwig Vollon

  2 maanden geleden
  Wie de hoogste mortaliteit zal hebben zal nog moeten blijken. Zeker niet de mortaliteit door depressie en suïcide vergeten. Mortaliteit ook genetisch bekijken. Genetica speelt een grote rol. In vatbaarheid voor en in ernst.