Een zwarte man demonstreert voor een groep gewapende politieagenten in New York. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Een zwarte man demonstreert voor een groep gewapende politieagenten in New York. Archiefbeeld. © REUTERS

Lagerhuis VS stemt in met politiehervorming, 9 maanden na dood George Floyd, ook verkiezingshervorming goedgekeurd

Meer dan negen maanden na de gewelddadige dood van de zwarte Amerikaanse arrestant George Floyd heeft het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten ingestemd met een veelomvattende politiehervorming. De naar Floyd vernoemde wet werd met een krappe meerderheid van 220 tegen 212 stemmen aangenomen. Of de hervorming nu door de Senaat geraakt, is niet zeker.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Black History Month: hoe je als wit persoon een goede bondgenoot kan zijn. “Verwacht niet dat alle zwarte mensen er zijn om jou te onderrichten”

  Black History Month: hoe je als wit persoon een goede bondgenoot kan zijn. “Verwacht niet dat alle zwarte mensen er zijn om jou te onderrich­ten”

  Maart is Black History Month in België. Een maand om de zwarte cultuur en geschiedenis te vieren en onderdrukking tegen te gaan. Want zoals de Black Lives Matter-beweging toont: er is, wat dat betreft, nog veel werk te verrichten. Als wit persoon kan je daaraan een belangrijke bijdrage leveren. Maar eerst moet je een paar essentiële begrippen begrijpen. We lijsten ze op samen met politicologe Nadia Nsayi, zodat je bewust en geïnformeerd een bondgenoot kan zijn.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil