Een agent wordt gevaccineerd in Soweto, Zuid-Afrika.
Volledig scherm
Een agent wordt gevaccineerd in Soweto, Zuid-Afrika. © AP

Lage vaccinatiegraad in Afrika baart zorgen: “820 miljoen doses nodig”

Het aantal nieuwe coronagevallen in Afrika begint licht te dalen. Op weekbasis slonk het aantal vastgestelde besmettingen met 15 procent, naar in totaal 239.000, zo meldt John Nkengasong van de gezondheidsorganisatie van de Afrikaanse Unie (Africa CDC) donderdag. Tegelijkertijd wordt wel gewaarschuwd voor de opgang van de deltavariant en de lage vaccinatiegraad.

6 reacties

 • Ramon Simon

  1 jaar geleden
  Wat had men verwacht? Veel landen kunnen nog geen voedsel op tafel zetten. Gezondheidszorg is vaak miniem. Wereldvreemde politici die niets van de wereld kennen, de armoede die er is.
 • wim helsen

  1 jaar geleden
  Dan moeten ze dat kopen he, staan ze daar nu weer met hun hand open? Ze hebben geld genoeg daar in de regering
 • Jeroen DeBaere

  1 jaar geleden
  Wat baten miljoenen vaccins als de bevolking zich niet wil laten vaccineren !
 • Johnny Temmerman

  1 jaar geleden
  in afrika is geen geld dus zal farma niet bijspringen.Deze leven enkel op miljardenwinst en mensenlevens zijn zonder geld niet belangrijk.Zie genoeg wat er in europa nodig was om hun de benodigde dosissen die betaald waren te laten leveren.
 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  Afrika, het vergeten continent. Behalve als het gaat om de grondstoffen. Dan staat gans de wereld gereed om het te plunderen.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.