Een agent wordt gevaccineerd in Soweto, Zuid-Afrika.
Volledig scherm
Een agent wordt gevaccineerd in Soweto, Zuid-Afrika. © AP

Lage vaccinatiegraad in Afrika baart zorgen: “820 miljoen doses nodig”

Het aantal nieuwe coronagevallen in Afrika begint licht te dalen. Op weekbasis slonk het aantal vastgestelde besmettingen met 15 procent, naar in totaal 239.000, zo meldt John Nkengasong van de gezondheidsorganisatie van de Afrikaanse Unie (Africa CDC) donderdag. Tegelijkertijd wordt wel gewaarschuwd voor de opgang van de deltavariant en de lage vaccinatiegraad.

6 reacties

 • Ramon Simon

  2 maanden geleden
  Wat had men verwacht? Veel landen kunnen nog geen voedsel op tafel zetten. Gezondheidszorg is vaak miniem. Wereldvreemde politici die niets van de wereld kennen, de armoede die er is.
 • wim helsen

  2 maanden geleden
  Dan moeten ze dat kopen he, staan ze daar nu weer met hun hand open? Ze hebben geld genoeg daar in de regering
 • Jeroen DeBaere

  2 maanden geleden
  Wat baten miljoenen vaccins als de bevolking zich niet wil laten vaccineren !
 • Johnny Temmerman

  2 maanden geleden
  in afrika is geen geld dus zal farma niet bijspringen.Deze leven enkel op miljardenwinst en mensenlevens zijn zonder geld niet belangrijk.Zie genoeg wat er in europa nodig was om hun de benodigde dosissen die betaald waren te laten leveren.
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Afrika, het vergeten continent. Behalve als het gaat om de grondstoffen. Dan staat gans de wereld gereed om het te plunderen.
 1. Van hittegolven tot overstromingen: klimaatverandering treft kinderen harder
  6

  Van hittegol­ven tot overstro­min­gen: klimaatver­an­de­ring treft kinderen harder

  De klimaatverandering zal onevenredig grote gevolgen hebben voor kinderen: zij zullen veel vaker worden blootgesteld aan extreme weergebeurtenissen, vooral in lage-inkomenslanden. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder leiding van professor Wim Thiery, verbonden aan de onderzoeksgroep BCLIMATE van de Vrije Universiteit Brussel. “Onze resultaten wijzen op een ernstige bedreiging voor de veiligheid van jonge generaties en vragen om drastische emissiereducties om hun toekomst veilig te stellen”, zegt professor Thiery.