De 47-jarige Zhao Zhihong, die ook bekendstaat als de 'lachende moordenaar', wordt verantwoordelijk gehouden voor zes moorden en een reeks verkrachtingen van vrouwen en jonge meisjes.
Volledig scherm
De 47-jarige Zhao Zhihong, die ook bekendstaat als de 'lachende moordenaar', wordt verantwoordelijk gehouden voor zes moorden en een reeks verkrachtingen van vrouwen en jonge meisjes. © rv

'Lachende moordenaar' geëxecuteerd in China

De Chinese autoriteiten hebben een seriemoordenaar geëxecuteerd. De 47-jarige Zhao Zhihong, die ook bekendstaat als de 'lachende moordenaar', wordt verantwoordelijk gehouden voor zes moorden en een reeks verkrachtingen van vrouwen en jonge meisjes.

 1. Vlaamse stemmen in de VS. Idaho, waar Trump graag gezien is: “De mensen willen hier met rust gelaten worden”
  PREMIUM

  Vlaamse stemmen in de VS. Idaho, waar Trump graag gezien is: “De mensen willen hier met rust gelaten worden”

  Ze wonen in een straat die Little Bear Road heet en dat illustreert hoe Larry Forney (66) en Eva Top (54) in Idaho leven. Tussen de beren en poema’s, met matig internet en geen huis in de omtrek te zien. Idaho is een beetje ruw, mannen drinken er bier, klieven er hout en schieten met een geweer. Hier wordt Trump gestemd, of wat dacht u? “Vlamingen hebben geen idee hoe het leven hier is.”
 2. Chinese 'Jack the Ripper' geëxecuteerd: “Moordenaar had obsessie voor vrouwen die iets rood droegen”

  Chinese 'Jack the Ripper' geëxecu­teerd: “Moordenaar had obsessie voor vrouwen die iets rood droegen”

  De Chinese autoriteiten executeerden deze ochtend een beruchte seriemoordenaar en -verkrachter. De 54-jarige Gao Chengyong vermoordde tussen 1988 en 2002 op een gruwelijke manier elf vrouwen en minderjarige meisjes. Veel slachtoffers droegen naar verluidt rode kleding. Omdat hij verschillende van zijn slachtoffers verminkte, werd hij ook wel de Chinese ‘Jack the Ripper’ genoemd.