Het Laatste Avondmaal via Zoom. Memes over corona verwezen vaak naar de populaire jongerencultuur, maar ook naar kunstwerken of de bijbelse geschiedenis.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Laatste Avondmaal via Zoom. Memes over corona verwezen vaak naar de populaire jongerencultuur, maar ook naar kunstwerken of de bijbelse geschiedenis. © rv

Lachen met corona: wetenschappers onderzoeken 12.000 grappen en memes

Lachen met ellende: we doen het al sinds het vergaan van de Titanic. Sinds ruim een jaar bezorgen grappen, cartoons en memes over het coronavirus ons een uitlaatklep én het gevoel allemaal in hetzelfde schuitje te zitten. Uniek voer voor wetenschappelijk onderzoek, en na het verzamelen van duizenden inzendingen leggen de vorsers enkele rode draden bloot. Opmerkelijk is dat de grappen wereldwijd beschaafd blijven. 

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. "We zijn nu samen", zegt Oekraïense president Zelensky over EU

  "We zijn nu samen", zegt Oekraïense president Zelensky over EU

  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft vrijdag toegejuicht dat Oekraïne en de Europese Unie aan een nieuw hoofdstuk van hun geschiedenis beginnen, na de aanvaarding van de kandidatuur van zijn land voor het lidmaatschap van de EU. “Nu zijn we samen”, sprak Zelensky tot het Oekraïense parlement voordat Ursula von der Leyen, de voorzitster van de Europese Commissie, via video het woord tot de parlementsleden richtte.