Band of Brothers (videostill)
Volledig scherm
Band of Brothers (videostill) © vtm

Laatste veteraan van eenheid die ‘Band of Brothers’ inspireerde, overleden

Bradford Freeman, de laatste nog levende veteraan van de militaire eenheid waarop het boek en de serie ‘Band of Brothers’ gebaseerd zijn, is overleden op- 97-jarige leeftijd. Dat meldt zijn familie in een overlijdensbericht.

 1. Duitse bondskanselier Scholz ontkent rol bij kolossaal bankschandaal in Hamburg
  11

  Duitse bondskanse­lier Scholz ontkent rol bij kolossaal bankschan­daal in Hamburg

  De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft in gesprek met de pers weersproken ooit politieke invloed te hebben misbruikt toen hij burgemeester van Hamburg was in een schandaal rond de particuliere Hamburgse Warburg-bank. De financiële top van de gemeente Hamburg zou mogelijk een dubieuze invloed hebben gehad op de behandeling van de fraudezaak. Scholz wordt er komende week in Hamburg in een hoorzitting over aan de tand gevoeld.
 2. “Ik ben diplomaat, mij kan niets gebeuren”: Duitse consul en Belgische echtgenoot hadden ruzie na erfenis van 600.000 euro
  23

  “Ik ben diplomaat, mij kan niets gebeuren”: Duitse consul en Belgische echtgenoot hadden ruzie na erfenis van 600.000 euro

  Drugs, alcohol, vernedering en arrogantie. Meer details komen naar buiten over de dood van Walter Biot (53), een Belg die in Brazilië samenwoonde met de Duitse consul. De getuigenis van een vriend geeft een inkijk in de toxische relatie van het koppel. Ook een whatsapp-bericht en een erfenis van 600.000 euro maken een en ander duidelijk. Volgens de politie is de Belg door zijn partner vermoord.