Jon Ossoff
Volledig scherm
Jon Ossoff © Photo News

Laatste tegenslag voor Trump: Democraat Ossoff roept zich uit tot winnaar Senaatsverkiezingen

UPDATEDe Democraat Jon Ossoff heeft zichzelf tot winnaar van de Senaatsverkiezingen in de staat Georgia uitgeroepen. Als hij gelijk heeft, komen de twee Senaatszetels van de staat in handen van de Democraten en geeft dat die partij een feitelijke meerderheid in het Amerikaanse hogerhuis dankzij de stem van de senaatsvoorzitter. De Democraat Raphael Warnock heeft de andere zetel voor Georgia al binnen volgens Amerikaanse media.

 1. "Dit is veel erger dan Watergate”: verschroeiende reacties op telefoongesprek waarin Trump kiesbaas Georgia aanmaant 11.000 stemmen te “vinden”

  "Dit is veel erger dan Watergate”: verschroei­en­de reacties op telefoonge­sprek waarin Trump kiesbaas Georgia aanmaant 11.000 stemmen te “vinden”

  Er komen scherpe reacties op het uitgelekte telefoongesprek waarin Amerikaans president Donald Trump de minister van Binnenlandse Zaken van de staat Georgia onder druk probeert te zetten de verkiezingsuitslag in zijn voordeel om te keren. Carl Bernstein, de onderzoeksjournalist die in de jaren 70 het befaamde Watergate-schandaal blootlegde waardoor president Nixon moest opstappen, noemt Trumps uitlatingen “veel erger”. Trump vroeg in het gesprek onder andere 11.780 stemmen voor hem te “vinden”.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie