Kremlincriticus Ilja Jasjin.
Volledig scherm
Kremlincriticus Ilja Jasjin. © ap

Laatste bekende Kremlincriticus krijgt nu ook 8,5 jaar celstraf voor commentaar op leger

Russisch politicus en Kremlincriticus Ilja Jasjin is vrijdag in Moskou veroordeeld voor het verspreiden van “valse informatie” over het leger. Hij krijgt een celstraf van acht en een half jaar.

5 reacties

 • Polutnik Ronald

  1 maand geleden
  Het word hoog tijd dat navo Amerika en bontgenoten dringend lange en zware afstandsraketten leveren , dan kan Oekraïne ook in Rusland willekeurig raketten laten neerkomen op de gewone mensen zoals Rusland doet . En zeker Moskou aanvallen en legerbasissen plat bombarderen .
 • Eddy DESMET

  2 maanden geleden
  Het Kremlin begint zijn eigen kinderen op te offeren voor de Leugen van de Russische Staat ... Dat is wel degelijk het begin van het einde. Hoelang nog zal de Russische bevolking die criminele leidersbende nog gedogen ?
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Hopelijk valt het Russisch systeem (verder) in elkaar en komen al deze mensen die wel van hun land houden, vrij. Of je nu westers georiënteerd bent of niet, het is duidelijk dat deze Poetin ze alle vijf niet meer heeft.
 • Jan Vannuffelen

  2 maanden geleden
  Mooi land om in te leven, normaal dat de Oekraïeners zo terugvechten. Niemand wil onder zulk regime leven.
 • Andy Van de velde

  2 maanden geleden
  Dat krijg je in een dictatuur als je anders denkt dan de dictator zelf... je moet mooi in het gareel lopen en altijd ja knikken want anders beland je in de gevangenis of erger!
 1. Nucleaire dreiging neemt af: is dit het moment voor onderhandelingen? Is het einde van de oorlog in zicht? Expert over toenadering Poetin met het Westen
  PREMIUM

  Nucleaire dreiging neemt af: is dit het moment voor onderhande­lin­gen? Is het einde van de oorlog in zicht? Expert over toenade­ring Poetin met het Westen

  Volgens Duits bondskanselier Olaf Scholz is de nucleaire dreiging afgenomen. En Russisch president Vladimir Poetin zei gisteren nog dat hij niet gek is: hij zal niet als eerste kernwapens inzetten. Vorige week belden beide staatshoofden voor het eerst sinds lang. Is dit het moment waarop het spierballengerol verhuist naar de onderhandelingstafel? “Poetin lijkt stilaan te beseffen dat hoe radicaler hij wordt, hoe meer steun hij verliest”, zegt professor internationale politiek Sven Biscop (UGent en Egmontinstituut).
 1. Israëlische politie ontkent dat Belgische ouders hun baby achterlieten in luchthaven Tel Aviv
  Update

  Israëli­sche politie ontkent dat Belgische ouders hun baby achterlie­ten in luchthaven Tel Aviv

  Het verhaal over het koppel dat hun baby zou hebben achtergelaten aan de incheckbalie in de Israëlische Ben Goerion-luchthaven in Tel Aviv zou volgens de Israëlische politie niet kloppen. Volgens eerdere berichten wou het koppel naar Charleroi vliegen met een vlucht van de luchtvaartmaatschappij Ryanair, maar weigerden de twee een vliegticket voor hun zoontje te kopen en lieten ze hem dan maar achter. De Israëlische nieuwssite ‘Bhol’ meldt nu dat het incident volgens de politie helemaal niet heeft plaatsgevonden.
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.