Op de poster staat te lezen dat “Egor Zhukov vrijgelaten moet worden”.
Volledig scherm
Op de poster staat te lezen dat “Egor Zhukov vrijgelaten moet worden”. © Photo News

“Laat Egor Zhukov vrij!”: Russische studenten komen op voor gevangengenomen medestudenten tijdens protesten in Moskou

BuitenlandRechtbanken in Moskou zagen het nooit eerder: hordes studenten stroomden binnen en bezetten er de gangen. Sinds de Russische overheid studenten tijdens straatprotesten deze zomer begon op te pakken, kwamen hun medestudenten in actie en verenigden ze zich. 

 1. Ex-president Barack Obama vernietigend voor opvolger Trump in eerste grote campagnespeech: “Komende dagen zullen onze toekomst voor tientallen jaren bepalen”

  Ex-president Barack Obama vernieti­gend voor opvolger Trump in eerste grote campagne­speech: “Komende dagen zullen onze toekomst voor tientallen jaren bepalen”

  De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft zijn landgenoten in een toespraak voor een Democratische verkiezingsrally in de strijdstaat Pennsylvania opgeroepen om zoveel mogelijk vroegtijdig te gaan stemmen. Hij prees zijn voormalige vicepresident Joe Biden aan als iemand die opkomt voor de werkende Amerikanen en haalde hard uit naar zittend president Donald Trump, die volgens Obama niet bereid is om zich in te spannen voor het presidentiële ambt.
 2. 28-jarige arts en proefpersoon vaccin AstraZeneca overleden, maar testen gaan door: vrijwilliger kreeg placebo
  Play

  28-jarige arts en proefper­soon vaccin AstraZene­ca overleden, maar testen gaan door: vrijwilli­ger kreeg placebo

  Een 28-jarige Braziliaan die als proefpersoon mee hielp aan de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus, is overleden aan covid-19. Dat meldt het Nationale Agentschap Gezondheidstoezicht (Anvisa). De man kreeg echter niet het vaccin zelf toegediend. “We weten nu dat de proefpersoon een placebo kreeg. De proeven kunnen dus gewoon doorgaan”, zegt viroloog Johan Neyts in HLN LIVE.
 3. Tweede lockdown in Israël was iets milder maar veel efficiënter: welke lessen kunnen wij daaruit trekken?

  Tweede lockdown in Israël was iets milder maar veel efficiën­ter: welke lessen kunnen wij daaruit trekken?

  Israël is als eerste land ter wereld opnieuw in een strenge lockdown gegaan. En opmerkelijk: hoewel de teugels deze keer iets losser gelaten werden, zijn de curves sneller gedaald. Valt er voor ons land iets te leren uit die aanpak? Volgens Eran Segal, wetenschapper aan het befaamde Weizmann-instituut, zijn er vooral verschillen te noteren tussen de verschillende bevolkingslagen. En de scholen ziet hij toch ook liever gesloten.
 1. Alle agenten in een dinosauruskostuum en kaasbroodjes voor iedereen: ook deze kandidaten doen - tevergeefs - een gooi naar het Amerikaanse presidentschap

  Alle agenten in een dinosaurus­kos­tuum en kaasbrood­jes voor iedereen: ook deze kandidaten doen - tevergeefs - een gooi naar het Amerikaan­se president­schap

  Al je geld, tijd en moeite spenderen aan een wekenlange kiescampagne, ook al weet je dat je toch geen enkele kans maakt om te winnen? Het zijn er niet veel, maar ook dit keer tellen de Verenigde Staten weer een tiental kleurrijke onafhankelijke kandidaten bij de presidentsverkiezingen die tegen beter weten in hun kans wagen. Onder hen een rapper, een voorstander van kaasbroodjes voor iedereen, en een veroordeelde ex-mijnbaas.