Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Laagste werkloosheid in eurozone ooit door krappe arbeidsmarkt

De werkloosheid in de eurozone is in oktober naar het laagste niveau ooit gedaald, geholpen door de krapte op de arbeidsmarkt. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid die maand uit op 6,5 procent, tegen 6,6 procent een maand eerder. Ook in de gehele Europese Unie was een daling te zien, van 6,1 naar 6 procent van de beroepsbevolking.

5 reacties

 • Andre Verleene

  2 maanden geleden
  In België staan nochtans heel veel vacatures open en raken niet ingevuld.
 • Guido Allegaert

  2 maanden geleden
  Wij hebben hier nog veel werklozen in de aanbieding.
 • Wim Eggermont

  2 maanden geleden
  En nog hebben alle regeringen tekorten, duwen ze de bevolking in de armoede...
 • Eddy Debal

  2 maanden geleden
  Van de mensen die nu nog leven van een werkloosheidsuitkering is een bepaald deel wel degelijk in staat om te werken. Ze moeten gewoon een andere levensstijl gewoon worden. Misschien een goed moment op de uitkering te verlagen of af te schaffen na verloop van tijd. Wil je iets verkrijgen in het leven dan moet je maar gaan werken. Anders geen geld, geen onderdak, geen eten...
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Dit is ook een belangrijke aanjager van de inflatie: wie werk heeft, kan geld uitgeven en kijkt niet op enkele percenten meer.
 1. Belg en Française die sinds dinsdag vermist waren in Zwitserland dood teruggevonden
  Update

  Belg en Française die sinds dinsdag vermist waren in Zwitser­land dood teruggevon­den

  Frédéric Waterloo en Marine Gilabert, de Belgische man en Franse vrouw die sinds dinsdag vermist waren in Zwitserland, zijn dood teruggevonden. De politie van het Zwitserse kanton Wallis zegt “concrete bewijzen” te hebben dat de twee vrienden omgekomen zijn in een lawine. De hulpdiensten blijven naar eigen zeggen proberen om de lichamen te bergen, zo schrijft de krant ‘7Dimanche’ op basis van Zwitserse media.
 1. Franse schoolkinderen aangeklaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

  Franse schoolkin­de­ren aange­klaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

  De dood van de 13-jarige Lucas, de Franse jongen die zichzelf begin deze maand van het leven beroofde na langdurige pesterijen op school, blijft de gemoederen beroeren in Frankrijk. Franse media melden vandaag dat vier jonge pestverdachten in de zaak gerechtelijk worden vervolgd. En de moeder van Lucas nam vandaag tijdens een emotionele persconferentie het woord: “Ik vind het zo erg dat ik hem niet heb kunnen redden, dat niemand hem heeft kunnen redden”, zei ze. Ze vindt ook dat de school van haar kind meer had moeten doen.