Autoverkoop in Duitsland.
Volledig scherm
Autoverkoop in Duitsland. © AFP

Kwart minder nieuwe auto's verkocht in Duitsland in juli

In Duitsland zijn in juli een kwart minder nieuwe auto’s verkocht ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het niveau van voor de coronacrisis is nog niet in zicht, zo meldt sectorfederatie VDA woensdag.

10 reacties

 • Jean-marie Michiels

  1 maand geleden
  En denken dat je een nieuwe auto koopt hy kan al meer dan een jaar op een autopark staan das gelyk de stock wagens moesten weeten hoe oud dat die wagen al is en nog maar enkele km hebben
 • Marcus Vadis

  2 maanden geleden
  De mensen weten niet meer wat nog te kopen, elektrisch is te duur en nog niet goed genoeg en benzine en diesel heeft blijkbaar geen toekomst meer waarom dat dan nog kopen. Gewoon de oude auto's oprijden dat is het beste.
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Dan kunnen de groenen content zijn. Nu nog overal werk in eigen n streek ...
 • piet devlieger

  2 maanden geleden
  Bij de Duitsers is het net zoals bij ons. De mensen zijn onzeker over de toekomst van de auto's. Wegens de grote afstanden die velen beroepshalve moeten afleggen is er nog meer dan bij ons een probleem voor hen, qua actieradius, prijs, opladen... En net als bij ons zijn ze ook al jaren in de maling genomen door hun regering die koud en warm blaast en alle fouten betaalt met hogere taksen. Gelukkig zijn er daar al veel dieselverboden en LEZ weer afgeschaft - ze zien in dat die niets uithalen.
 • Jo demey

  2 maanden geleden
  Toch normaal, de regeringen belasten enerzijds de mensen kapot, en anderzijds verhogen ze de prijzen met 20, 30% van de meeste producten zogezegd door corona. Ja dan moet je niet raar opkijken dat mensen niks meer kunnen kopen.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Paus houdt omstreden aartsbisschop van Keulen in dienst, maar die neemt eerst “spirituele pauze”

  Paus houdt omstreden aartsbis­schop van Keulen in dienst, maar die neemt eerst “spirituele pauze”

  Paus Franciscus heeft beslist om de omstreden aartsbisschop van Keulen, kardinaal Rainer-Maria Woelki, in dienst te houden. De aartsbisschop ligt al een lange tijd onder vuur door zijn aanpak van verschillende misbruikschandalen binnen de Duitse kerk. Hoewel het Vaticaan in een verklaring meedeelt dat de paus nog steeds “rekent op Woelki”, heeft de kardinaal zelf beslist om enkele maanden een “spirituele time-out” te nemen.