A healthcare worker provides care for a COVID-19 patient in the Intensive Care Unit (ICU) at the Centre Cardiologique du Nord private hospital in Saint-Denis, near Paris, amid the coronavirus disease pandemic in France, May 4, 2021. REUTERS/Benoit Tessier
Volledig scherm
A healthcare worker provides care for a COVID-19 patient in the Intensive Care Unit (ICU) at the Centre Cardiologique du Nord private hospital in Saint-Denis, near Paris, amid the coronavirus disease pandemic in France, May 4, 2021. REUTERS/Benoit Tessier © REUTERS

Kwart meer hospitalisaties op drie weken tijd in Frankrijk

In Frankrijk is het aantal Covid-patiënten in de ziekenhuizen de voorbije drie weken met een kwart gestegen. Er liggen nu 8.700 patiënten met het virus in het hospitaal, zo blijkt uit cijfers van de gezondheidsautoriteiten.

 1. Gelekte documenten onthullen hoe landen proberen om VN-klimaatrapport af te zwakken
  63

  Gelekte documenten onthullen hoe landen proberen om VN-klimaatrap­port af te zwakken

  Enkele dagen voor de wereldklimaattop in het Schotse Glasgow zijn tienduizenden aanbevelingen gelekt waarin enkele landen en organisaties een klimaatrapport van de VN proberen af te zwakken. Zo trachten ze de noodzaak om snel af te stappen van fossiele brandstoffen terzijde te schuiven. Maar ook kernenergie, vleesconsumptie en financiële steun voor ontwikkelingslanden zouden gevoelige punten zijn. De experts zeggen dat ze zich niet zullen laten beïnvloeden voor hun rapport.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.