De Louise Michel
Volledig scherm
De Louise Michel © Website Louise Michel

Kunstenaar Banksy financiert reddingsboot voor vluchtelingen

De Britse kunstenaar Banksy heeft een reddingsboot voor vluchtelingen, de Louise Michel, gefinancierd. Dat meldt The Guardian. Ook heeft hij het schip tot kunstwerk getransformeerd. Op het schip is een meisje in een reddingsvest met een hartvormige reddingsboei te zien. 

 1. Al 24 doden en meer dan 800 gewonden na aardbeving vlakbij Turkse stad Izmir: beelden tonen ravage

  Al 24 doden en meer dan 800 gewonden na aardbeving vlakbij Turkse stad Izmir: beelden tonen ravage

  In de Egeïsche Zee - tussen het Griekse eiland Samos en de kust van Turkije - heeft zich gisteren een zware aardbeving voorgedaan. De dodentol blijft oplopen. Er is nu al zeker sprake van 24 doden en meer dan 800 gewonden, volgens een nieuwe balans. Vanochtend was er in de regio van het Turkse district Seferihisar een naschok met een kracht van 5,0. Hulpverleners redden ondertussen ruim honderd mensen uit het puin in de Turkse stad Izmir.
 2. Brahim Aoussaoui: de ‘lachende jihadist’ die drie mensen keelde in Nice
  PREMIUM

  Brahim Aoussaoui: de ‘lachende jihadist’ die drie mensen keelde in Nice

  De terrorist die donderdagochtend drie mensen doodde in Nice heeft een gezicht gekregen. En het is een lachend gezicht. Brahim Aoussaoui (21) werd begin deze maand nog breed glimlachend op foto gezet door de lokale autoriteiten in de haven van Bari, in het zuiden van Italië, nadat de Tunesiër er met een vluchtelingenboot was gearriveerd. Daarna reisde hij per trein naar Frankrijk, waar de ‘lachende jihadist’ 21 dagen later drie mensen de keel oversneed in de Notre Dame-basiliek.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Van Bond tot Zed: 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  Van Bond tot Zed: 11 iconische rollen van Sean Connery