Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Getty Images/iStockphoto

Kunnen we dit jaar nog op reis? Zo is de situatie in jouw vakantieland

Uit een recente bevraging is gebleken dat een op de vier Belgen denkt deze zomer op vakantie te gaan. Maar naar welke landen zullen we op vakantie kunnen en hoe is de toestand momenteel op de verschillende Europese bestemmingen? En hoe zit het met cruises? Een overzicht.

24 reacties

 • maurizio buzza

  2 jaar geleden
  Hoe zit het met internationale reizen bv rondreis West - Canada ?
 • Raf Van der Weegen

  2 jaar geleden
  Wie denkt dat je in België beter beschermd tegen corona dan in buitenland is toch zot ze met 100 man dicht tegen elkaar liggen om te zonnen noem je dat veiliger? En laat ons nog maar jaartje wachten met vliegen ja prima idee dan zijn alle reisbureaus failliet en hoeven we niet meer op reis te gaan. Gevolg nog meer werklozen en binnenkort werken tot we 70 zijn om op pensioen te kunnen.
 • Eric Van Haecht

  2 jaar geleden
  Geen week moezel wel dierenpark plankendaal zoo antwerpen maar vooral thuis veilig
 • Danny Coeckelberghs

  2 jaar geleden
  Zelf een vliegruig charteren... Toch geen probleem. En de prijs per persoon is ongeveer dezelfde als via reiskantoor.
 • Jen Carrago

  2 jaar geleden
  Is die ene vakantie missen nu echt belangrijker dan uw gezondheid én die van anderen? Ongelooflijk. Aan Corona kun je sterven, is dagelijks bewezen maar van eens thuis te moeten blijven en de regels te volgen, niet!
 1. Drukte op luchthaven Kaapstad na nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant: “Alles achtergelaten om zo snel mogelijk het vliegtuig te kunnen nemen”
  Play

  Drukte op luchthaven Kaapstad na nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavari­ant: “Alles achtergela­ten om zo snel mogelijk het vliegtuig te kunnen nemen”

  Op de luchthaven van Kaapstad is het vrijdag heel druk geworden. Verschillende reizigers proberen zo snel mogelijk het land te verlaten, omdat ze vrezen voor een nieuwe lockdown. Nu er een nieuwe coronavariant uit zuidelijk Afrika rondgaat, nemen verschillende Europese landen al extra maatregelen. Een van de reizigers vertelt dat ze “alles achterliet om zo snel mogelijk het vliegtuig richting haar familie te kunnen nemen.”