President Donald Trump spreekt zijn aanhangers toe op 6 januari 2021, de dag van de bestorming van het Capitool. Hij zei tegen de massa voor het Witte Huis dat hij mee zou marcheren richting Capitool. “It’s going to be wild”, zei hij toen.
Volledig scherm
PREMIUM
President Donald Trump spreekt zijn aanhangers toe op 6 januari 2021, de dag van de bestorming van het Capitool. Hij zei tegen de massa voor het Witte Huis dat hij mee zou marcheren richting Capitool. “It’s going to be wild”, zei hij toen. © AFP

Kunnen hoorzittingen over de bestorming van het Capitool ex-president Donald Trump de das omdoen?

Vanaf vanavond kunnen miljoenen Amerikanen de acht hoorzittingen van de parlementscommissie die de bestorming van het Capitool onderzoekt, volgen op televisie. De commissie wil aantonen dat ex-president Donald Trump heeft gepoogd de verkiezingsuitslag om te keren en dat hij mee verantwoordelijk was voor de bestorming.

 1. RECONSTRUCTIE. Ook in Canada is corona vaak een uitvlucht om te strijden tégen democratie
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Ook in Canada is corona vaak een uitvlucht om te strijden tégen democratie

  In de Canadese hoofdstad Ottawa geldt nu de noodtoestand door het aanslepende truckersprotest. De burgemeester noemt dat “de grootste crisis waarvoor de stad ooit heeft gestaan”. Wat begon als een manifestatie tegen vaccinatieplicht voor vrachtwagenchauffeurs, groeide uit tot een grimmig verzet waarvan sommige deelnemers hopen dat het Canada’s Capitoolbestorming wordt. Zij keren zich tegen héél het beleid, tegen de meerderheid van burgers die niet akkoord gaan met hen en dus tegen de democratie.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Klokkenluidster hangt vuile was van Facebook buiten: “Zolang een bedrijf op geld uit is, zal er nooit iets veranderen”
  PREMIUM

  Klokken­luidster hangt vuile was van Facebook buiten: “Zolang een bedrijf op geld uit is, zal er nooit iets veranderen”

  Facebook ligt voor de zoveelste keer onder vuur. Deze keer heeft een oud-werknemer tienduizenden pagina’s aan interne documenten gelekt. Daaruit blijkt dat het sociale netwerk slechts tegen vijf procent van de haatspraak optreedt en het mogelijk boter op het hoofd heeft bij de bestorming van het Capitool. Onderzoeker Rob Heyman kijkt niet vreemd op. Hij legt uit waarom Facebook er niet alles aan doet om bagger te verwijderen. “En zelfs mocht het dat wel doen, is het probleem nog niet opgelost.”
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.