Een gepantserde politiewagen komt aan bij de beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp, voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling van het meerdaagse proces Marengo.
Volledig scherm
Een gepantserde politiewagen komt aan bij de beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp, voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling van het meerdaagse proces Marengo. © ANP

Kroongetuige gaat weer meewerken aan Marengo-proces waar Taghi terechtstaat

AMSTERDAMKroongetuige Nabil B. gaat weer meewerken aan het Nederlandse Marengo-proces — de rechtszaak waarbij drugsbaron  Ridouan Taghi terechtstaat — en zal weer antwoorden geven op vragen die rechters en advocaten voor hem hebben. Dat bevestigt de Amsterdamse rechtbank aan onze collega's van AD.nl. Eind mei maakten de advocaten van de kroongetuige bekend dat die zijn medewerking tijdelijk had opgeschort vanwege veiligheidsproblemen rondom zijn gezin. De in juli vermoorde misdaadjournalist Peter R. de Vries stond Nabil B. bij.

0 reacties

 1. PORTRET. Hoe een Marokkaans jongetje uitgroeide tot de Nederlandse ‘Pablo Escobar’: “Wie praat, die gaat”
  PREMIUM

  PORTRET. Hoe een Marokkaans jongetje uitgroeide tot de Nederland­se ‘Pablo Escobar’: “Wie praat, die gaat”

  Ridouan Taghi (43) alias de ‘Kleine’ is een man die je liever niet wil kruisen. Volgens het Openbaar Ministerie bestelde hij tal van liquidaties via sms. Ook misdaadjournalist Peter R. de Vries wist dat. Hij kreeg in 2019 al te horen dat hij op Taghi’s dodenlijst stond. Gek genoeg was de drugsbaron nauwelijks bekend bij de politie, tot zijn naam tijdens een politieverhoor over de tong ging van een drugsdealer die vreesde voor zijn leven. Het verhaal van de ‘Pablo Escobar’ van de Lage Landen, die jarenlang dood en verderf zaaide in Nederland.
 1. Chatberichten tonen op proces hoe motorbende huurleger van maffia werd: “Verkopen niets aan vijanden, alleen de dood!”
  PREMIUM
  Antwerpen/Amsterdam

  Chatberich­ten tonen op proces hoe motorbende huurleger van maffia werd: “Verkopen niets aan vijanden, alleen de dood!”

  Het proces Eris tegen de motorbende Caloh Wagoh, het doodseskader van de Nederlandse drugsmaffia, is gestart met een beklijvende uiteenzetting van het openbaar ministerie (OM). De videofilm van het OM zou zomaar uit een aflevering van misdaadserie Mocro Maffia kunnen komen. De twintig verdachten van Caloh Wagoh malen er niet om. Zij pleiten allemaal onschuldig te zijn aan moord en doodslag.