De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin (38).
Volledig scherm
De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin (38). © AFP

Kritiek van links en rechts op Franse aanpak radicaal-islamitische ‘maladie’

Het wetsvoorstel van de Franse regering tegen de radicale islam stuit op weerstand in het parlement. Kritiek is er van links en rechts. De Franse regering wil een einde maken aan de ‘maladie’ (‘ziekte’) van het islamitisch radicalisme, zoals de minister van Binnenlandse Zaken het noemt. Volgens deze Gérald Darmanin (38) tasten de extreme moslimgemeenschappen de eenheid van het land aan.

13 reacties

 • jean-pierre rejek

  18 uur geleden
  Eindelijk beginnen ze het te zien en dringt het binnen in hun verstand
 • Jos Van De Plas

  5 maanden geleden
  Meter per meter worden gebieden in Europa geannexeerd door de Islam politiek, en dit onder het voorwendsel van diversiteit en gepamper.
 • Kristine Delacourt

  5 maanden geleden
  Heel moedig van de Franse regering. Ook bij ons zijn er zo al gebieden die volledig overgenomen zijn.
 • Jos Dupont

  5 maanden geleden
  Politiekers leven in een ivoren toren en zien alleen maar kiesvee ! tot ze aan de kant geduwd worden en hun partij stilaan maar zeker overgenomen word ! En zelfs dan blijven ze blind want ondertussen hebben zij het heel goed gehad en met ons zitten ze toch niets in !!!!
 • van den eeden maria

  5 maanden geleden
  Te laat veel te laat. Scholen zitten vol en we importeren nog volop. Reportage gezien van Waes in Brussel Molenbeek dat is gewoon al een moslim gemeente. Antwerpen is goed op weg en je ziet de allochtone gemeenschap in diverse steden en zelfs gemeentes jaarlijks toenemen. Maar wees gerust het kost ons allemaal niks en we mogen blij zijn met de diversiteit.