Ursula von der Leyen
Volledig scherm
Ursula von der Leyen © EPA

Kritiek op von der Leyen na protocollaire slordigheid in brief aan Oekraïens president

De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft een uitnodiging van de Oekraïense president Volodimir Zelenski afgewezen. De afwijzing is ondertekend door haar kabinetschef Björn Seibert en niet door de voorzitster zelf. Dat gaat op zijn minst in tegen de diplomatieke gewoonte.

3 reacties

 • Ben Van Steenwinkel

  3 weken geleden
  Nu weten we tenminste waar onze europese elite van wakker ligt.
 • Hugo Schelstraete

  3 weken geleden
  Zeer verstandige dame. Michel komt nog niet tot haar enkels.
 • Robert Soeloo

  3 weken geleden
  Het spel is in volle gang binnen de EU top. Morgen een klacht van het VDL kamp over wat Michel tien jaar geleden heeft gezegd of gegeten.
 1. Von der Leyen na ‘Sofagate'-overleg met top EU-parlement en Michel: “Dit accepteer ik nooit meer”

  Von der Leyen na ‘Sofagate'-over­leg met top EU-parlement en Michel: “Dit accepteer ik nooit meer”

  De voorzitter van het Europees Parlement David Sassoli en de fractievoorzitters in het parlement hebben EU-president Charles Michel en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzocht om dinsdag 'sofagate' met hen te komen bespreken. Zo is de pijnlijke ontmoeting van het tweetal vorige week in Ankara met president Recep Erdogan, waar Von der Leyen werd afgescheept met een tweederangs zitplaats zonder dat Michel ingreep, gaan heten. Michel zal in het parlement volgens zijn woordvoerder verklaren dat zo'n incident nooit meer mag plaatsvinden en zijn “diepe spijt betuigen”.
 1. Trump herhaalt weerlegde beschuldigingen van kiesfraude na Facebook-uitspraak en noemt beslissing “absolute schande”

  Trump herhaalt weerlegde beschuldi­gin­gen van kiesfraude na Fa­cebook-uit­spraak en noemt beslissing “absolute schande”

  Ex-president Donald Trump noemt de beslissing van de onafhankelijke toezichtsraad van Facebook over de schorsing van zijn account “beschamend” en in een ruk herhaalde hij ook zijn ongefundeerde beschuldigingen van kiesfraude. Verder viel hij zijn partijgenote Liz Cheney aan. De Democraten reageren positief op het verdict van Facebook. De Republikeinen scharen zich weinig verrassend achter de ex-president.
 2. Schotland laat zich met verkiezingen uit over onafhankelijkheid

  Schotland laat zich met verkiezin­gen uit over onafhanke­lijk­heid

  De inwoners van Schotland kiezen vandaag een nieuw parlement. De stembusgang wordt ook wel gezien als een peiling onder de bevolking over het wel of niet organiseren van een onafhankelijkheidsreferendum. De Schotse Nationalistische Partij (SNP) van premier Nicola Sturgeon hoopt op een absolute meerderheid van de zetels, zodat in Londen een nieuw referendum over de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk geëist kan worden.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?