Navalny komt aan in Moskou.
Volledig scherm
Navalny komt aan in Moskou. © REUTERS

Kremlincriticus Navalny meteen opgepakt bij terugkeer in Rusland, EU-landen eisen maatregelen tegen Moskou

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is zondag bij zijn terugkeer naar Rusland meteen opgepakt op de luchthaven. Journalisten van persbureau AFP stelden zijn arrestatie vast toen hij zich opmaakte voor de paspoortcontrole. Het Russische gevangeniswezen bevestigde nadien het nieuws. Hij zou tot 15 februari in de cel moeten blijven, zo is van zijn advocaat vernomen. Verschillende gezagsdragers, waaronder Angela Merkel, eisen zijn onmiddellijke vrijlating.

35 reacties

 • Gunter Vercauteren

  8 maanden geleden
  Ik zie vele meningen hier op de site. Wat denk je wat de Russen voelen binnen en buiten Rusland? De overgrote massa wil Poetin niet meer hebben en ik kan het weten. Ik wens al het beste voor mijn Russische familie. Mijn grootste sympathie en gevoel gaat uit naar dé revolutie, graag zonder bloedvergiet en verdriet!
 • François THIJS

  8 maanden geleden
  Europa heeft de afgelopen decennia niets gedaan om de betrekkingen met Rusland te normaliseren. In de Gorbatsjov-periode heeft men een gouden kans laten liggen. Maar neen, haar politiek was er vooral op gericht om de vorige Russische vazalstaten zoveel mogelijk binnen te halen. Maar West-Europa bleef liever mooi in de VS/NAVO-pas lopen. Natuurlijk is Poetin een dictator, maar waarom zou hij van ons wakker liggen. Trouwens, Spanje sluit toch ook politieke tegenstanders op.
 • Henri Dederen

  8 maanden geleden
  Hoe naïef was het om te denken dat hij ging landen op Vnoekovo. Hoeveel heeft het verblijf van Navalniy eigenlijk gekost en wie heeft dit betaald? Europa en in het bijzonder Duitsland waren waarschijnlijk opgelucht dat Navalny terug naar Rusland vertrok. En wat de reactie betreft van Europa en de VS - zij zijn de eersten om andersdenkenden de mond te snoeren op een naar hun mening democratische manier.
 • Carla Van Geel

  8 maanden geleden
  Waarom liet Poetin Navalny vertrekken naar Duitsland, nadat zijn echtgenote toelating vroeg? Waarom kreeg hij een zo lichte straf als voorwaardelijk voor de fraude terwijl de Riots meisjes celstraffen kregen om in een kerk te dansen? Is Navalny eerder te geloven als die president wil worden en zegt geen Duits te willen leren? Om de evolutie in Rusland te behouden is een sterke persoonlijkheid nodig. Wordt hier dan iemand met voorwaardelijke straf vrijgelaten na het schenden van de voorwaarden?
 • Gust Melaerts

  8 maanden geleden
  Eu wil maatregelen, hola nu gaat Poetin met de schrik zitten ze, ha !
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Bolsonaro negeert coronaregels en zal ongevaccineerd naar VN-top komen

  Bolsonaro negeert coronare­gels en zal ongevacci­neerd naar VN-top komen

  De Braziliaanse president Jair Bolsonaro (66) heeft aangekondigd dat hij volgende week aanwezig zal zijn op de bijeenkomst van de Verenigde Naties in New York. Daarmee biedt hij het hoofd aan de autoriteiten van de stad, die stellen dat alle leiders en diplomaten een vaccinatiebewijs moeten tonen. Bolsonaro, die vorig jaar zelf met het coronavirus besmet raakte, zei eerder al dat hij “de laatste Braziliaan” zal zijn om zich te laten vaccineren.