Navalny komt aan in Moskou.
Volledig scherm
Navalny komt aan in Moskou. © REUTERS

Kremlincriticus Navalny meteen opgepakt bij terugkeer in Rusland, EU-landen eisen maatregelen tegen Moskou

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is zondag bij zijn terugkeer naar Rusland meteen opgepakt op de luchthaven. Journalisten van persbureau AFP stelden zijn arrestatie vast toen hij zich opmaakte voor de paspoortcontrole. Het Russische gevangeniswezen bevestigde nadien het nieuws. Hij zou tot 15 februari in de cel moeten blijven, zo is van zijn advocaat vernomen. Verschillende gezagsdragers, waaronder Angela Merkel, eisen zijn onmiddellijke vrijlating.

35 reacties

 • Gunter Vercauteren

  1 maand geleden
  Ik zie vele meningen hier op de site. Wat denk je wat de Russen voelen binnen en buiten Rusland? De overgrote massa wil Poetin niet meer hebben en ik kan het weten. Ik wens al het beste voor mijn Russische familie. Mijn grootste sympathie en gevoel gaat uit naar dé revolutie, graag zonder bloedvergiet en verdriet!
 • François THIJS

  1 maand geleden
  Europa heeft de afgelopen decennia niets gedaan om de betrekkingen met Rusland te normaliseren. In de Gorbatsjov-periode heeft men een gouden kans laten liggen. Maar neen, haar politiek was er vooral op gericht om de vorige Russische vazalstaten zoveel mogelijk binnen te halen. Maar West-Europa bleef liever mooi in de VS/NAVO-pas lopen. Natuurlijk is Poetin een dictator, maar waarom zou hij van ons wakker liggen. Trouwens, Spanje sluit toch ook politieke tegenstanders op.
 • Henri Dederen

  1 maand geleden
  Hoe naïef was het om te denken dat hij ging landen op Vnoekovo. Hoeveel heeft het verblijf van Navalniy eigenlijk gekost en wie heeft dit betaald? Europa en in het bijzonder Duitsland waren waarschijnlijk opgelucht dat Navalny terug naar Rusland vertrok. En wat de reactie betreft van Europa en de VS - zij zijn de eersten om andersdenkenden de mond te snoeren op een naar hun mening democratische manier.
 • Carla Van Geel

  1 maand geleden
  Waarom liet Poetin Navalny vertrekken naar Duitsland, nadat zijn echtgenote toelating vroeg? Waarom kreeg hij een zo lichte straf als voorwaardelijk voor de fraude terwijl de Riots meisjes celstraffen kregen om in een kerk te dansen? Is Navalny eerder te geloven als die president wil worden en zegt geen Duits te willen leren? Om de evolutie in Rusland te behouden is een sterke persoonlijkheid nodig. Wordt hier dan iemand met voorwaardelijke straf vrijgelaten na het schenden van de voorwaarden?
 • Gust Trentels

  1 maand geleden
  Eu wil maatregelen, hola nu gaat Poetin met de schrik zitten ze, ha !
 1. LIVE. Zorgkoepel pleit voor verplichte vaccinatie van zorgpersoneel - Pfizer-vaccin mogelijk minder effectief bij mensen met obesitas
  67

  LIVE. Zorgkoepel pleit voor verplichte vaccinatie van zorgperso­neel - Pfi­zer-vac­cin mogelijk minder effectief bij mensen met obesitas

  In Vlaanderen schakelt de vaccinatiecampagne tegen het nieuwe coronavirus deze week een versnelling hoger. Er zullen zo’n 129.489 spuitjes met een vaccin tegen Covid-19 worden toegediend. Ter vergelijking: vorige week werden er 78.422 coronavaccins gezet in Vlaanderen. Ondertussen klinkt de roep om een éénprikstrategie steeds feller. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 2. Gecontroleerde ontploffing van WOII-bom in Engelse stad doet ramen springen en metselwerk scheuren
  1

  Gecontro­leer­de ontplof­fing van WOII-bom in Engelse stad doet ramen springen en metselwerk scheuren

  Een aantal gebouwen in de Britse stad Exeter, in het zuidwesten van Engeland, is structureel beschadigd nadat het leger een ontdekte Duitse bom uit de Tweede Wereldoorlog zaterdagmiddag gecontroleerd liet ontploffen, zegt de politie zondag. Ondanks diverse maatregelen, zoals het aanbrengen van 400 ton zand in aarden wallen, werden brokstukken tot wel 250 meter van de plek teruggevonden.
 1. Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag
  Play
  Liefde voor Muziek

  Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag

 2. Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"