Fotomontage. Het Kremlin verwerpt de bevinding van onderzoekers dat Poetin een grote rol had bij het leveren van het wapentuig dat vlucht MH17 neerhaalde en daarom actief betrokken was bij de ramp.
Volledig scherm
Fotomontage. Het Kremlin verwerpt de bevinding van onderzoekers dat Poetin een grote rol had bij het leveren van het wapentuig dat vlucht MH17 neerhaalde en daarom actief betrokken was bij de ramp. © AFP, AP

Kremlin verwerpt bewering dat Poetin betrokken was bij MH17-ramp

Het Kremlin verwerpt de bevinding van onderzoekers van het internationaal Joint Investigation Team (JIT) dat Russisch president Vladimir Poetin een grote rol had bij het leveren van het wapentuig dat vlucht MH17 in 2014 neerhaalde, en daarom actief betrokken was bij de ramp. Het onderzoeksteam zei woensdag op een persconferentie "sterke aanwijzingen" te hebben gevonden voor de betrokkenheid van Poetin bij het incident.

  1. Jan (50) stierf samen met vrouw en kind in MH17-ramp, zijn familie reageert op veroordeling rebellenleiders: “Hier krijg ik mijn broer niet mee terug”
    PREMIUM
    Brasschaat/Anzegem

    Jan (50) stierf samen met vrouw en kind in MH17-ramp, zijn familie reageert op veroorde­ling rebellen­lei­ders: “Hier krijg ik mijn broer niet mee terug”

    Drie Russische rebellenleiders zijn tot levenslang veroordeeld voor het neerschieten van het vliegtuig MH17 vanop een veld in Oost-Oekraïne op 17 juli 2014. Bij de ramp kwamen 298 inzittenden om het leven. Er vielen ook zes Belgische slachtoffers, waaronder het gezin van Jan Noreilde uit Brasschaat, zijn vrouw Annemieke en hun zoon Steven. “Iedere keer dat ik het woord ‘Oekraïne’ of ‘Poetin’ in de media hoor, word ik herinnerd aan het verlies van mijn broer Jan en zijn mooie gezin”, zegt zus Roos Noreilde.