Aftredend Britse premier Liz Truss.
Volledig scherm
Aftredend Britse premier Liz Truss. © AP

Kremlin verwacht "geen enkele politieke wijsheid" na ontslag Truss

Het Kremlin heeft vrijdag gezegd dat het “geen enkele politieke wijsheid” van de Britse leiders verwacht na het ontslag van premier Liz Truss, die slechts 45 dagen in functie bleef.

8 reacties

 • Veronica Voorhelst

  4 maanden geleden
  wel, voor 1 keer ben ik het eens met Peskov :-)
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Een reactie uit het land waar intelligentie een misdaad is.
 • karin verwimp

  4 maanden geleden
  't Kremlin kan beter een hand boven het eigen hoofd houden en eerst eens kijken wat daar onder staat. Want dat is nog veel erger.
 • ivan de ridder

  4 maanden geleden
  Politieke wijsheid zullen ze ook niet in de spiegel vinden.
 • Joeri Janssens

  4 maanden geleden
  Dat is misschien wel waar, met dat verschil : van het Kremlin mochten we nog nooit enige politieke wijsheid horen.
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. ANALYSE. Hoe Iraanse paardenstaarten Oekraïne kunnen redden: als Teheran raketten levert, staat niets de vernietiging nog in de weg
  PREMIUM

  ANALYSE. Hoe Iraanse paarden­staar­ten Oekraïne kunnen redden: als Teheran raketten levert, staat niets de vernieti­ging nog in de weg

  De Russen gaan Oekraïne helemaal vernietigen als er niet gauw een staakt-het-vuren komt. Dat voorspelt een Amerikaan die diplomaat in Moskou was ten tijde van de Cubacrisis. Om dat te doen, heeft Moskou wapens nodig die het hoopt te krijgen van Iran. Maar ook daar wordt het regime in zijn voortbestaan bedreigd — door vrouwen met een paardenstaart.
 3. Waarom vrede in Oekraïne niet van de VS zal komen: “Amerika wint bij de oorlog en wij betalen de factuur”
  PREMIUM

  Waarom vrede in Oekraïne niet van de VS zal komen: “Amerika wint bij de oorlog en wij betalen de factuur”

  “De VS vecht om zijn positie als wereldleider te behouden”, zegt Tom Sauer, professor Internationale Politiek (UAntwerpen). De cijfers bevestigen dat. Want sinds februari pompte de VS al 52 miljard dollar in het ondersteunen van Oekraïne in de oorlog tegen Rusland. Dat is ongezien. Wat is het eindspel van de VS? En welke belangen heeft de VS in Oekraïne? Professor Sauer legt uit.