Kasparov werd vorig jaar in augustus opnieuw aangehouden toen hij in Moskou protesteerde tegen de veroordeling van de leden van Pussy Riot.
Volledig scherm
Kasparov werd vorig jaar in augustus opnieuw aangehouden toen hij in Moskou protesteerde tegen de veroordeling van de leden van Pussy Riot. © AFP

Kremlin moet schadevergoeding betalen aan Kasparov

Het Kremlin moet een schadevergoeding van 10.000 euro betalen aan de Russische ex-schaakgrootmeester Garri Kasparov, zo heeft het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) beslist. De uitspraak is een gevolg van zijn veroordeling na een anti-Kremlinbetoging in 2007.

  1. Ex-kampioen Kasparov lobbyt voor schaken in Antwerps onderwijs

    Ex-kampioen Kasparov lobbyt voor schaken in Antwerps onderwijs

    Op het Schoon Verdiep van het Antwerpse stadhuis is de Russische schaaklegende Garry Kasparov ontvangen door burgemeester Bart De Wever. Kasparov kwam in Antwerpen een lans breken voor de introductie van schaken in het lager onderwijs. Hij verwees daarvoor naar wetenschappelijk onderzoek dat de positieve invloed van schaken op de ontwikkeling van kinderen bewezen acht. De Wever verklaarde het idee genegen te zijn, al moest hij tot zijn grote spijt aan Kasparov meedelen dat schaken in ons land niet (meer) als een officiële sport erkend wordt.