Het Kremlin in Rusland
Volledig scherm
Het Kremlin in Rusland © AP

Kremlin klaagt over "massale anti-Russische psychose" in Westen

Het Kremlin heeft in verband met zijn vele internationale conflicten zijn beklag gedaan over een "massale anti-Russische psychose" in talrijke landen. "Tussen Moskou en een reeks staten treedt de jongste tijd een zekere spanning op", zei Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov dinsdag volgens het Russische staatspersbureau Tass.

14 reacties

 • Benjamin Muilwijk

  2 maanden geleden
  Rusland zou eens troepen moeten plaatsen aan de grens van de VS... het westen probeert WW3 uit te lokken.
 • Luc Deboosere

  2 maanden geleden
  In het beschuldigen van anderen is de Sovjet altijd al zeer sterk geweest. Dit is ook de enige manier om de eigen bevolking in het gareel te houden en de anti-Westerse gevoelens te versterken.
 • Paul De Mol

  2 maanden geleden
  Het laatste zinnetje is het enige wat telt: Die politieke wil is er in het westen helemaal niet.
 • Luc Lepoudre

  2 maanden geleden
  De obsessie om Rusland eronder te krijgen van ten tijden van Clinton is terug. Als dat niet lukt voor de Leading Succes People, dan maken ze geen kans tegen China. Dus, Poetin moet weg en in de plaats een "ware democraat".
 • Heimo Davidts

  2 maanden geleden
  Zorgen ze zelf voor met hun acties.
 1. Kremlin dreigt met militair ingrijpen in oosten van Oekraïne

  Kremlin dreigt met militair ingrijpen in oosten van Oekraïne

  Rusland heeft ten aanzien van de escalatie van het conflict in het oosten van Oekraïne met een militair ingrijpen gedreigd om zijn onderdanen te beschermen. Als de gevechten zouden oplaaien, zal Rusland niet werkeloos toekijken op een mogelijke “menselijke catastrofe”, zei Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov vandaag in Moskou volgens het persbureau Interfax. Rusland zal in dat geval ‘maatregelen’ nemen om zijn burgers te beschermen.
 2. Gevangen dissident “opgevoerd als trofee” tijdens Wit-Russische persconferentie over afleiden Ryanair-vlucht

  Gevangen dissident “opgevoerd als trofee” tijdens Wit-Russische persconfe­ren­tie over afleiden Ryanair-vlucht

  De gevangen Wit-Russische journalist Roman Protasevitsj (26) is opnieuw opgevoerd tijdens een staatspersconferentie in Minsk. De journalist zei onder meer dat hij zich goed voelt en niet wordt gedwongen met de autoriteiten mee te werken. Hij heeft er vrede mee dat hij de gevolgen van zijn "misdaden" moet dragen, klonk het. De oppositie spreekt over een kafkaëske vertoning.