De Russische president Poetin geeft in Moskou een toespraak bij de achtste verjaardag van de Russische annexatie van de Krim. Beeld van 18 maart.
Volledig scherm
De Russische president Poetin geeft in Moskou een toespraak bij de achtste verjaardag van de Russische annexatie van de Krim. Beeld van 18 maart. © AFP

Kremlin: “Geen reden voor gebruik van nucleaire wapens in oorlog Oekraïne”

Niemand in Rusland denkt eraan om nucleaire wapens te gebruiken in het kader van de oorlog in Oekraïne. Dat heeft de woordvoerder van het Kremlin Dmitri Peskov gezegd aan het Amerikaanse televisienetwerk ‘PBS’. Moskou gaat ervan uit dat de doelstellingen van de “speciale militaire operatie” (de manier waarop Rusland de inval in Oekraïne omschrijft, nvdr.) vervuld zullen worden. “Maar elke uitkomst van die operatie is natuurlijk geen reden voor het gebruik van nucleaire wapens”, zegt Peskov. 

  1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.