De Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy bezocht vandaag zijn troepen in het Donetskbekken nabij de frontlijn met de pro-Russische gebieden Donetsk en Loehansk.
Volledig scherm
De Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy bezocht vandaag zijn troepen in het Donetskbekken nabij de frontlijn met de pro-Russische gebieden Donetsk en Loehansk. © via REUTERS

Kremlin dreigt met militair ingrijpen in oosten van Oekraïne

Rusland heeft ten aanzien van de escalatie van het conflict in het oosten van Oekraïne met een militair ingrijpen gedreigd om zijn onderdanen te beschermen. Als de gevechten zouden oplaaien, zal Rusland niet werkeloos toekijken op een mogelijke “menselijke catastrofe”, zei Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov vandaag in Moskou volgens het persbureau Interfax. Rusland zal in dat geval ‘maatregelen’ nemen om zijn burgers te beschermen.

18 reacties

 • Alexa Grieken

  4 weken geleden
  Europa en Amerika moeten hier buiten blijven. Dat het water afgesloten is voor de bevolking dar en dat ze uitgebuit worden door Oekraïne, dat meldt de media niet. Die mensen zijn Rusland gezind, die willen bij Rusland horen. De Krim behoort Rusland toe, altijd al geweest. Wie het tegendeel beweert is blind.
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Kiev schiet op eigen mensen, Rusland heeft meermaals gezegd dat niet te doen. Georgië deed dat ook. Europa en de Navo hebben er niets te zoeken. Poetin zal dit probleem wel op oplossen. Kiev heeft dit zelf gezocht.
 • michel mans

  1 maand geleden
  Dat zijn jouw mensen niet, deze zijn Oekraïners die JIJ verplicht om bij Rusland te komen doordat ze daar Russisch praten ipv Oekraïens. Hier in Belgie hebben we 3 landstalen, dus Frankrijk en Duitsland mogen deze delen ook annexeren. Poetin heeft steeds gezegd, dat hij regio Donbass niet nodig heeft. Waarom dan de separatisten gaan steunen? Ligt e vingerdik op nu, het zijn jouw soldaten. Met dat neergeschoten vliegtuig had jij ook niets te maken. Wie wapens levert is mee verantwoordelijk.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  Begrijpelijk, in Oost-Oekraine bestaat de bevolking uit etnisch Russen.
 • Danny De Graeve

  1 maand geleden
  Rusland moest ook niet proberen raketten te plaatsen op Cuba en de VS wil dat wel doen in Oost Oekraïne. Daar komen vodden van. De VS en zen vazallen hebben daar niks te zoeken.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan