Een geëmotioneerde eigenaresse Maaike in haar geplunderde winkel, de dag na de rellen. Vele tientallen jongeren zijn rellend en plunderend door het stadscentrum van Den Bosch getrokken.
Volledig scherm
Een geëmotioneerde eigenaresse Maaike in haar geplunderde winkel, de dag na de rellen. Vele tientallen jongeren zijn rellend en plunderend door het stadscentrum van Den Bosch getrokken. © ANP

Krantenwinkel geplunderd tijdens rellen, teller crowdfunding passeert 100.000 euro

Den Bosch - UPDATEEen dinsdag gestarte crowdfundingsactie voor een geplunderde krantenwinkel in de Nederlandse stad Den Bosch (Noord-Brabant) staat inmiddels op meer dan 100.000 euro.  Gisteravond was al ruim 70.000 euro ingezameld. Bij het horen van dat bedrag schoot eigenaresse Maaike Neufeglise tijdens de uitzending van talkshow Jinek vol. De crowdfunding is een initiatief van weblog GeenStijl. Maaike is ontzettend dankbaar voor alle steunbetuigingen die ze tot dusver kreeg. Ook de ontslagnemende eerste minister Mark Rutte belde haar persoonlijk op.

25 reacties

 • Jozef Vermeulen

  1 maand geleden
  Piet devlieger, het pand is een beschermd monument, dus de kozijnen vernieuwen zal veel kosten.
 • Eddy DESMET

  1 maand geleden
  Al wie betrokken was bij de rellen zou mee moeten opdraaien voor ALLE schade totdat die tot op 1 eurocent volledig vergoed is. Zijn het jongeren beneden de 18, dan betalen de ouders. Die moeten dan aan zoonlief maar de terugbetaling vragen wanneer die de arbeidsmarkt vervoegd. Voor wat hoort wat, niet ?
 • Luc Lemahieu

  1 maand geleden
  Alle winkeliers hun kosten laten schatten en gezamenlijk indienen Dan de kosten laten vergoeden door de relschoppers. Kunnen ze niet betalen dan het geld gaan halen bij de ouders die verantwoordelijk zijn. Is dit niet mogelijk moeten ze maar een lening aan gaan die ze zelf of hun zoon kan afbetalen. En dit liefst zo snel mogelijk uitvoeren.
 • Wilfried Ingels

  1 maand geleden
  Zo zou het moeten gaan degene die ze hebben opgepakt laten opdraaien voor de kosten met heel die groep tot alles betaald is. Als ze niet kunnen betalen de ouders aanspreken of de eigendommen aanslaan we moeten hier ergens een voorbeeld stellen in sommige landen zetten ze die zeker het vliegtuig op met de stempel return to sender.
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  1 maand geleden
  En wat met de andere handelaars die schade hebben geleden?
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo