Het prachtige uitzicht vanop de top van Mount Washington.
Volledig scherm
Het prachtige uitzicht vanop de top van Mount Washington. © Mount Washington Observatory

Koudegolf slaat ongenadig toe in VS: tot -70 graden gevoelstemperatuur op de top van Mount Washington

In de Verenigde Staten zetten ze zich dit weekend schrap voor nog een koudegolf. De Amerikaanse weerdiensten hebben een ijzige dag voorspeld met gevaarlijk lage temperaturen tot wel -29 graden. IJskoude lucht vanuit de Noordpool komt het land binnen. Op de top van Mount Washington, met 1.919 meter de hoogste berg in het noordoosten van de VS, wordt een temperatuur tot maar liefst -70 graden Celsius verwacht.

20 reacties

 • Ferdinand Engelbeen

  5 jaar geleden
  Marco Maerten, het effect van CO2 over langere termijn is hetzelfde over heel de aarde, maar het klimaat trekt er zich niet veel van aan. Ook wereldwijd is de totale opwarming over complete jaren maar de helft van wat de gemiddelde klimaatmodellen voorspelden.
 • Van thienen John

  5 jaar geleden
  Die zeggen dat de aarde niet opwarmt.15graden putje winter in belgie is normaal ofwat,?7j al niks winter gehad
 • Van thienen John

  5 jaar geleden
  Hier janken ze al bij 10graden.
 • chantal bruyneel

  5 jaar geleden
  Ik weet 1 ding "koud he wat is het koud he"......
 • Jan Hendrickx

  5 jaar geleden
  En frank de boosere zei zaterdag op radio dat het door de media in amerika overdreven werd , hij zal het eens zeggen , zelf altijd mis met zijn weersvoorspelling .
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.