Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ThinkStock

Kosovo moet dan toch stroom afschakelen: stroomafschakelingen van twee uur

Kosovo zal wegens tekort aan eigen stroomproductie en een gebrek aan middelen voor invoer dan toch tijdelijk de stroom moeten afschakelen. Dat melden lokale media. Eerder was nog sprake dat het Balkanland de black-outs zou kunnen vermijden dankzij steun uit buurland Albanië.

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. INTERVIEW. Bekende Nederlandse analist over energiecrisis: “Waarom draait Europa niet zélf de kraan vanuit Rusland dicht?”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Bekende Nederland­se analist over energiecri­sis: “Waarom draait Europa niet zélf de kraan vanuit Rusland dicht?”

  We moeten er in Europa serieus over nadenken om zélf de gaskraan vanuit Rusland dicht te draaien. Het risico voor ons is niet zozeer dat er geen gas meer uit de kraan komt, maar dat de prijs zó hoog is dat er grote economische gevolgen zijn. Dat zegt de Nederlandse energie-analist Jilles van den Beukel (63). “Nu doen we vooral onszelf pijn en gebruikt Poetin gas om verdeeldheid te zaaien in Europa.”