President Joe Biden.
Volledig scherm
President Joe Biden. © REUTERS

Kort lontje en geobsedeerd door details: zo is het leven in het Witte Huis onder president Biden

Hij ziet eruit als een vriendelijke grootvader, gedecideerd en met een immer brede smile. Maar achter de schermen zou de Amerikaanse president Joe Biden (78) ook een heel andere kant hebben. Dat ontdekte de krant The New York Times, die met tientallen huidige en voormalige medewerkers sprak. Zij omschrijven Biden als iemand die geobsedeerd is door details, waardoor beslissingen soms erg lang op zich laten wachten. En een man met een kort lontje.

55 reacties

 • joseph kellens

  4 weken geleden
  USA is altijd oorlogsvoerend geweest. Carter was de enige pacifistische president. Trump was gene goeie,maar richtte zich op USA. Zullen zien hoe Biden omgaat met oorlogs voering, waarschijnlijk zoals zijn voorgangers. Hamas,Libanon,Israel, heel t midden oosten is altijd n broeihaard geweest van geweld , n staakt t vuren tussen Israel en xxx zal alleen maar bloemen aan Biden schenken, maar is dat zo? Van mijn kinderjaren tot aan mijn pensioen heb ik niets anders geweten.
 • ivan de ridder

  4 weken geleden
  @egbert vansteenstraeten, weet jij wel waar jij over praat? Trump heeft tijdens zijn ambtstermijn meermaals Syrië en Afghanistan gebombardeerd. Het aantal burgerdoden werd niet langer gerapporteerd, maar was substantieel. Ook na de erkenning van Jerusalem als hoofdstad van Israël waren de gemoederen bijzonder gespannen. En je laatste bemerking, Amerika terug in orde brengen? Hij heeft de tweespalt enkel verder vergroot met een aanval op het capitool als kers op de taart.
 • Jozef Van Mellaert

  4 weken geleden
  Aristoteles 2300 jaar geleden " Twijfel is het begin van wijsheid ".
 • George Verbeek

  4 weken geleden
  Het priveleven en hoe hij zijn dag indeelt doet er niet toe. Het gaat hem om de resultaten, de politiek die de VS voert onder zijn bewind. En die is dag en nacht verschil met Trump die enkel polariseerde, en ook het klimaat en dus onze toekomst verder in gevaar bracht. We kunnen altijd vitten over details, alles kan beter, maar niemand kan ontkennen dat we een heel stuk beter af zijn met Biden.
 • egbert vansteenstraeten

  4 weken geleden
  Veel mensen die praten over dingen waar ze niks van af weten. Onder Trump is op de hele wereld niet 1 raket geschoten, Biden zit een paar maanden en het is al prijs. Die democraten zijn enkel uit oorlog. Niet voor niks dat Biden nu wapendeals afsluit met Israel, hun vriendje/slaafje in het Midden Oosten. Trump was geen simpele maar had maar 1 belangrijk doel: Amerika terug in orde brengen.