Het Rode Kruis bracht de besmette passagiers uit Zuid-Afrika met busjes naar een hotel.
Volledig scherm
Het Rode Kruis bracht de besmette passagiers uit Zuid-Afrika met busjes naar een hotel. © ANP

Koppel ontsnapt uit Nederlands quarantainehotel, politie vat hen op vertrekkensklaar vliegtuig

De Nederlandse politie heeft op Schiphol een echtpaar aangehouden dat uit een quarantainehotel gevlucht was. Het stel werd gevat op een vliegtuig dat op het punt stond te vertrekken.

 1. LIVE. UNICEF: wereldwijd grote onderwijsachterstanden door coronamaatregelen

  LIVE. UNICEF: wereldwijd grote onderwijs­ach­ter­stan­den door coronamaat­re­ge­len

  Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over de invoering van een coronabarometer. Dat instrument moet met parameters en kleurcodes (rood, oranje en geel) meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. We starten in code rood vanaf 28 januari. In code rood blijven de regels voor de horeca hetzelfde. Enkel het sluitingsuur zal middernacht zijn in plaats van 23 uur. Vanaf 1 maart is een boosterprik verplicht voor een geldig Covid Safe Ticket (CST), ten laatste vijf maanden na tweede prik. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.