thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Koppel betaalt 4,2 miljoen voor zicht op Golden Gate

Een Amerikaans koppel heeft de villa die hun zicht op de Golden Gate Bridge verstoorde opgekocht en tot op de grond laten afbreken. Een grapje dat sowieso al meer gekost heeft dan 4,2 miljoen dollar (3,4 miljoen euro), want dat was de prijs die Clark Winslow en zijn echtgenote betaald hebben voor de villa alleen al.

 1. Wit-Russische autoriteiten halen journalist en vriendin uit hechtenis en plaatsen hen onder huisarrest

  Wit-Russische autoritei­ten halen journalist en vriendin uit hechtenis en plaatsen hen onder huisarrest

  De Wit-Russische dissident en journalist Roman Protasevitsj, die vorige maand uit een omgeleid Ryanairvliegtuig werd gehaald en werd aangehouden, is vrijgelaten uit hechtenis en heeft nu huisarrest gekregen. Ook de vriendin van de man, die gelijktijdig werd gearresteerd, krijgt dezelfde sanctie. Oppositieleider Sviatlana Tsikhanouskaya noemt de kentering “goed nieuws”, maar benadrukt dat er nog geen sprake is van vrijheid voor de twee dissidenten. “Ze zijn nog steeds gijzelaars”, klinkt het.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.