Hongarije kan voortaan met twee Chinese vaccins werken.
Volledig scherm
Hongarije kan voortaan met twee Chinese vaccins werken. © AP

Koploper Hongarije keurt twee nieuwe coronavaccins goed en kan nu kiezen uit zeven producenten

Hongarije is binnen de Europese Unie op het kleine eiland Malta na de absolute koploper wat coronavaccinaties betreft. Door ook massaal vaccins uit China en Rusland in te kopen, heeft het land meer inwoners kunnen inenten dan bijna elk ander EU-land. Afgelopen week gaf Hongarije daarbovenop nog eens twee nieuwe vaccins noodgoedkeuring, Convidecia uit China en Covishield uit India, waardoor er nu zeven zijn toegelaten.

 1. ‘The Voice of Holland’-betrokkenen spreken John De Mol tegen: “Er waren helemaal geen kandidatenbegeleiders”
  Showbizz
  14

  ‘The Voice of Hol­land’-betrokke­nen spreken John De Mol tegen: “Er waren helemaal geen kandidaten­be­ge­lei­ders”

  Er waren helemaal geen officiële kandidatenbegeleiders op de set bij ‘The Voice of Holland’. Dat hebben verschillende betrokkenen rond het programma laten weten aan de Nederlandse website AD. John de Mol (66) beweerde donderdag in de uitzending van ‘Boos’ dat er altijd vier kandidatenbegeleiders aanwezig zouden geweest zijn in de studio. “Dat is onzin, die zijn er niet.”
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Dronken sheriff (41) rijdt politiewagen total loss tegen meer dan 200 km/u
  Play

  Dronken sheriff (41) rijdt politiewa­gen total loss tegen meer dan 200 km/u

  In de Amerikaanse staat Minnesota is ophef ontstaan nadat een sheriff onder invloed crashte met zijn overheidsvoertuig. Toen sheriff David Hutchinson (41) de controle over het stuur verloor, reed hij meer dan 200 km/u én zonder gordel. Politiebeelden tonen hoe Hutchinson vlak naast het wrak ligt. Op enkele gebroken ribben na, blijft hij wonderwel ongedeerd. Hoewel er geen andere persoon gevonden wordt, beweert Hutchinson tijdens een eerste ondervraging dat hij “niet aan het stuur zat”.
 2. Hoe we tegen eind april 370.000 meer vaccins kunnen zetten dan de officiële cijfers zeggen
  PREMIUM

  Hoe we tegen eind april 370.000 meer vaccins kunnen zetten dan de officiële cijfers zeggen

  België gebruikt voortaan nieuwe, ‘zonder-dood-volume-spuiten’, die nog meer vaccins uit een flesje halen. Die zorgen ervoor dat we met de 438.000 vaccins die we deze week officieel krijgen, er eigenlijk 520.000 kunnen toedienen. Tegen eind april kunnen we zo zelfs tot 370.000 extra dosissen zetten, meer dan 2,4 miljoen in plaats van 2,04 miljoen. Dat lijkt goed nieuws voor onze campagne. Hoeveel efficiënter werken die nieuwe spuiten en de hamvraag: laten de vaccinproducenten ditmaal begaan?
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.