Kopenhagen
Volledig scherm
Kopenhagen © thinkstock

Kopenhagen stelt klimaatdoel uit: dan toch niet eerste CO2-neutrale hoofdstad tegen 2025

De Deense hoofdstad Kopenhagen ziet af van haar ambities om tegen 2025 de eerste CO2-neutrale hoofdstad ter wereld te zijn. Het doel is niet langer realistisch, heeft burgemeester Sophie Hæstorp Andersen maandag aan de omroep Danmarks Radio (DR) gezegd.

 1. Zal dit akkoord onze stroomfactuur verlagen? Premier De Croo en energieminister Van Der Straeten beantwoorden belangrijkste vragen over Deens energieakkoord
  PREMIUM
  Politiek

  Zal dit akkoord onze stroomfac­tuur verlagen? Premier De Croo en energiemi­nis­ter Van Der Straeten beantwoor­den belangrijk­ste vragen over Deens energieak­koord

  België, Denemarken, Duitsland en Nederland willen de capaciteit van windmolens in de Noordzee tegen 2050 vertienvoudigen. Ze hebben daar woensdag in het Deense Esbjerg een akkoord over ondertekend. Zal dit energieakkoord echt onze stroomfactuur verlagen? Premier Alexander De Croo (Open Vld) en Energieminister Tinne Van Der Straeten (Groen) beantwoorden elk vijf vragen.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 3. Britse Alice (4) doodgebeten door Amerikaanse buldog, buren dachten dat geschreeuw “van iemands televisie kwam”

  Britse Alice (4) doodgebe­ten door Amerikaan­se buldog, buren dachten dat geschreeuw “van iemands televisie kwam”

  In de Britse stad Milton Keynes, in het zuidoosten van Engeland, is een vierjarig meisje dinsdag in haar tuin doodgebeten door een Amerikaanse buldog van de buren. De politie kwam kort na de aanval, omstreeks 18.00 uur, ter plaatse, maar voor de kleine Alice Stones kon geen hulp meer baten. De kleuter overleed ter plekke. De hele buurt is erg aangedaan door het tragische ongeval. “Het is hartverscheurend dat we haar nooit meer gaan terugzien”, klinkt het.