Het Nyhavn-district in Kopenhagen.
Volledig scherm
Het Nyhavn-district in Kopenhagen. © Getty Images

Kopenhagen is veiligste stad ter wereld, Brussel staat op 26ste plaats

Kopenhagen is de veiligste stad ter wereld. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Economist Intelligence Unit (EIU). De Deense stad haalt daarmee voormalige koplopers als Tokio, Singapore en Osaka in. Brussel vinden we pas terug op de 26ste plaats.

9 reacties

 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  Kan niet volgens de NVA gingen ze Brussel opkuisen ? Zouden ze vergeten zijn na de verkiezingen .Gelukkig zijn ze hun postjes niet vergeten
 • Rudi Vlaminck

  1 jaar geleden
  Als je er niemand na 19 uur nog buiten durft krijg je inderdaad cijfers die laten uitschijnen dat Brussel veilig is.
 • Bertrand Janses

  1 jaar geleden
  Bertrand Janses: Op het vlak van persoonlijke veiligheid doet Brussel het "héél" goed? De realiteit ziet er wel iets anders uit! Vroeger was ik wekelijks in Brussel, voor mijn ervaring nu is het gewoon een "no go zone" geworden en kom ik er ook niet meer.
 • Yves Van Rossem

  1 jaar geleden
  Men laat hier uitschijnen dat Brussel veilig is. Ik vraag mij af op welke cijfers deze rangschikking gebaseerd is. In sommige zones van Brussel moet je gewoon niet zijn wil je geen problemen krijgen. Is er dan ook rekening gehouden met deze regios's ?
 • Alfons Vanacker

  1 jaar geleden
  Geef mij maar Shanghai, kan er dag en nacht rondwandelen zonder enig probleem zoals de meeste steden in China.
 1. “Nee! Is die zot?” Beelden tonen opstand van passagiers op vlucht van Brussels Airlines naar Tenerife na beslissing om na noodlanding terug naar huis te vliegen
  Play

  “Nee! Is die zot?” Beelden tonen opstand van passagiers op vlucht van Brussels Airlines naar Tenerife na beslissing om na noodlan­ding terug naar huis te vliegen

  Woede, ongeloof, chaos. Videobeelden tonen het begin van de opstand die woensdag uitbrak op een vlucht van Brussels Airlines naar Tenerife. Het vliegtuig moest op een kwartiertje van de bestemming een noodlanding maken op Gran Canaria, na een blikseminslag. Toen de passagiers te horen kregen dat ze van daaruit met hetzelfde vliegtuig weer zouden terugvliegen naar Brussel, was het hek van de dam.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.