De traditionele winkelkarren met horizontale handgrepen zouden werken als "automatische rem" op ons koopgedrag.
Volledig scherm
De traditionele winkelkarren met horizontale handgrepen zouden werken als "automatische rem" op ons koopgedrag. © Peter Vanderveken

Koopgedrag klanten wordt beïnvloed door positie van handgrepen op winkelkarren

Klanten in de supermarkt zouden meer of minder geld spenderen naargelang ze een bepaald type winkelkar zouden gebruiken. Zo zouden klanten tot 25 procent minder uitgeven tijdens het winkelen met een traditionele winkelkar met horizontale handgrepen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Bayes Business School.

5 reacties

 • Bart Verwegen

  1 jaar geleden
  De ontdekking van de 'koopspier', heerlijk toch. Misschien kopen mensen nóg meer als ze hun kar trekken in plaats van duwen.
 • guido van der heyden

  1 jaar geleden
  doe maar op ik koop alleen wat ik wekelijks koop
 • Geert Vaelen

  1 jaar geleden
  Ik koop alleen dingen die ik nodig heb, en geen enkele kar zal dat beinvloeden. Ik doe geen inkopen op basis van hoe ik mijn kar kan hanteren maar alleen op basis van mijn eigen behoeften.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Ik heb een briefje bij en koop wat daar op staat, niet veel meer.
 • DOMINIEK COTTENS

  1 jaar geleden
  Ik krijg regelmatig enquêtes van Carrefour. Ik meld altijd dat de winkelkar te diep is. Wordt geen rekening mee gehouden natuurlijk, maar dat is wel een reden waarom ik elders ga. Voor iemand met een spierziekte veel te diep.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.