Boris Johnson (links) op audiëntie bij de Britse koningin Elizabeth II op 24 juli van dit jaar.
Volledig scherm
Boris Johnson (links) op audiëntie bij de Britse koningin Elizabeth II op 24 juli van dit jaar. © EPA

“Koningin Elizabeth vroeg of ze premier Johnson kon ontslaan”

De in 1952 aangetreden koningin Elizabeth II heeft al met veertien Britse premiers gewerkt en volgens Engelse media zou ze pas kortgeleden voor het eerst hebben gevraagd of ze een premier kon ontslaan. Het land heeft geen grondwet, veel verloopt volgens allerlei andere geschreven en ongeschreven regels. Elizabeth zou zich daarom tot raadgevers hebben gewend met de vraag wat ze als vorstin kan doen om een premier te ontslaan.

  1. De Croo: “Verstrengde maatregelen gelden vanaf middernacht voor heel het land” - Macron: “Frankrijk vanaf vrijdag opnieuw in lockdown”

    De Croo: “Verstreng­de maatrege­len gelden vanaf midder­nacht voor heel het land” - Macron: “Frankrijk vanaf vrijdag opnieuw in lockdown”

    De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering heeft gisteravond op een extra ministerraad besloten bijkomende coronamaatregelen in te voeren. De maatregelen zouden vrijdag om 18 uur ingaan en voor onbepaalde tijd gelden. Maar een Ministerieel Besluit dat vandaag nog gepubliceerd wordt, maakt nu dat de maatregelen die voor het héle land gelden om middernacht al zullen ingaan. Herlees alle ontwikkelingen over Covid-19 van woensdag 28 oktober in dit liveblog.