Koning Willem-Alexander en koningin Maxima vertrekken van Paleis Noordeinde naar de Grote Kerk op Prinsjesdag.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima vertrekken van Paleis Noordeinde naar de Grote Kerk op Prinsjesdag. © ANP

Koning Willem-Alexander op Prinsjesdag: “Nederland is en blijft goed land om in te leven”

De Nederlandse koning Willem-Alexander benadrukt dat Nederland een goed land is en blijft om in te leven. Dat zei hij dinsdag in de troonrede op Prinsjesdag. Verder werden ook de plannen van de regering voor het komende jaar bekendgemaakt.

9 reacties

 • lieve vanderstraeten

  4 weken geleden
  Vooral voor hem en zijn familie.
 • Lieve Vandamme

  4 weken geleden
  Ja, die hoeven zich zeker géén zorgen te maken, maar Jan en Piet uit de straat dàt is andere koek!! Is het eigenlijk nog van deze tijd dat al die Hoogheden, politici, en andere hoge pieten door de belastingbetaler onderhouden woren? Ze zwemmen toch zélf in een zee van geld en eigendommen??
 • Jozef Vermeulen

  4 weken geleden
  Waarom heeft hij dan verschillende huizen in het buitenland?
 • Giuseppe Casto

  4 weken geleden
  Zolang je geld krijgt en niet je handen moet vuil maken is het zeker goed leven in Holland en België
 • Hendrik Peetersen

  4 weken geleden
  Heeft het koningspaar ervaring met het rondkomen met een uitkering, pensioentje, leefloon of maandloontje ? Spreken zij als ervaringsdeskundigen ? Hebben ze ooit voor stookkosten of schoolgeld moeten sparen ? Of komt die net als de onze éénmaal per jaar het gepeupel uitlachen ?
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Een exclusief resort met kamers aan 6.000 euro per week: koningin Máxima is achter de schermen een gewiekste zakenvrouw
  PREMIUM
  Royalty

  Een exclusief resort met kamers aan 6.000 euro per week: koningin Máxima is achter de schermen een gewiekste zakenvrouw

  Máxima Zorreguieta, de echtgenote van de Nederlandse koning Willem-Alexander, werd dit jaar 50, en dat ging gepaard met het verschijnen van enkele boeken over haar persoon. Het opmerkelijkste exemplaar is ‘La Construcción de una Reina’ (‘De Constructie van een Koningin’) van María Paula Galloni en Rodolfo Vera Calderón. Zij schetsen het beeld van een bijzonder ambitieuze vrouw die al op jonge leeftijd hogerop wilde, heel wat stinkend rijke vriendjes versleet voor ze in koninklijke kringen terecht kwam, en zelfs als royal een slimme zakenvrouw blijft die grof geld verdient.
 3. Eerste zitting over moord op Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries: “Ingrijpend en confronterend”

  Eerste zitting over moord op Nederland­se misdaadver­slag­ge­ver Peter R. de Vries: “Ingrijpend en confronte­rend”

  De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag voor het eerst openbaar de zaak van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries behandeld. De rechter richtte zich bij aanvang tot de nabestaanden: “Het zal voor u een moeilijke en beladen dag zijn.” Dat was het ook, bevestigt de partner van De Vries. “Ingrijpend en confronterend”, zo omschrijft ze het. Toch was het belangrijk voor de nabestaanden om aanwezig te zijn, om de verdachten in de ogen te kunnen kijken.