Farmaceut AstraZeneca zette plotseling een streep door meer dan de helft van de partij vaccins die aan de EU was beloofd. Aan andere landen levert het nog wel vaccins.
Volledig scherm
Farmaceut AstraZeneca zette plotseling een streep door meer dan de helft van de partij vaccins die aan de EU was beloofd. Aan andere landen levert het nog wel vaccins. © REUTERS

Komt er strenger exportbeleid van coronavaccins? Europese Unie vertrouwt AstraZeneca niet

De Zweeds-Britse farmaceut AstraZeneca zegt het eerste kwartaal van dit jaar miljoenen vaccins minder te kunnen leveren aan Europese lidstaten vanwege een productievertraging. Maar binnen de EU bestaan grote twijfels over die lezing. De vrees bestaat dat de vaccins misschien zijn geleverd aan niet-Europese landen. De EU overweegt nu een exportvergunning voor coronavaccins.

19 reacties

 • Lilianne Van Neylen

  1 maand geleden
  Janssen Pharmaceutica en zijn moederbedrijf lossen dit hopelijk snel voor eens en altijd op!
 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Puur winstbelangen van Astra zenica ze verkopen aan de hoogste bieder , k moet er geen hebben van hen
 • lars vandenberge

  1 maand geleden
  Het is toch de eerste stap om in een wereldwijde gezondheidscrisis alle medische benodigdheden in de interne markt aan banden te leggen voor export? Nu gaan ze er pas over nadenken? En deze mensen krijgen een riant loon uitbetaald?
 • Joan Storm

  1 maand geleden
  christiane dewaele: Engeland = Brexit dus niets Europees. En wat komt America hier weer bij doen ? En het spoetnik-v vaccin is een grote leugen , daarom kopen we het niet. Zelfs Russische experten willen die inspuiting niet. Turkije waarschuwt in eigen land voor het vaccin en kocht er van China’s Sinovac Biotech Ltd.
 • Jeanne Vandenplas

  1 maand geleden
  Als dit waar is, hoef ik nooit nog een geneesmiddel van AstraZeneca! Dat bedrijf heeft miljoenen euro's onderzoekgeld van de EU gekregen en dan gaat het achter de rug het vaccin verkopen aan niet-EU landen, waarschijnlijk die met de grootste zak geld? Geldgewin op de rug van de coronazieken! EU, toon uw tanden! Het gaat hier om mensenlevens...
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"