Soldaten bewaken de grensovergang tussen Griekenland en Macedonië. Komen er binnenkort rond heel de EU beveiligde grenshekken?
Volledig scherm
PREMIUM
Soldaten bewaken de grensovergang tussen Griekenland en Macedonië. Komen er binnenkort rond heel de EU beveiligde grenshekken? © EPA

Komt er een muur rond Europa? EU-top zit samen over grenshekken

Komen er grenshekken rond de Europese Unie? Dertien lidstaten zijn voorstander. De knoop wordt vandaag doorgehakt op de Europese Raad. Het voorstel doet denken aan de muur die president Trump wou bouwen tussen Amerika en Mexico. Komen de hekken er echt? En waar? Is dat realistisch? En wat is het standpunt van ons land? “Een aantal jaar geleden was dit nog ondenkbaar, maar de toon tegen asielzoekers wordt steeds harder”, zegt professor Europese politiek Hendrik Vos.

214 reacties

 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Kustlijn van Europa 70.000 km. Die van Griekenland alleen al 13600 km. Ze nemen wel een bootje hoor.
 • Etienne De Vreese

  1 maand geleden
  Toen de Berlijnse muur er was hielp het wel.Zal ook nu helpen als er geen corruptie is Maar ik denk dat als het leefloon word geschrapt vele het gaan laten af weten .Oorlogs vluchtenlingen kort bij ons in Europa moeten voorrang krijgen zeker vrouwen met kinderen terwijl hun man vecht.Alleen staande mannen uit anderen landen die geen gezin hebben en ook niet vechten voor hun vrijheid moeten maar kwetsbare voor gang geven
 • Leo Peeters

  1 maand geleden
  Iedereen wil wel de best opgeleide personen , alleen deze kunnen in hun eigen land met goede hulp hun mensen thuis houden en daar geld verdienen . Boodschap aan Open VLD en Groot Verdieners .Geef deze mensen een eerlijke kans in eigen land met jullie steun .
 • Kristof Van Langenhof

  1 maand geleden
  Wat is het verschil met Trump zijn muur?
 • Guido Parker

  1 maand geleden
  De Chinese muur was ook mogelijk en met moderne technieken kan het sneller en groter. De vluchtelingen kunnen maar proberen, de weldoeners die zeggen "kom maar af" zijn het grootste probleem.