Zal Boris Johnson terugkeren? Er heerst steeds meer onvrede over het beleid van Liz Truss in het Verenigd Koninkrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Zal Boris Johnson terugkeren? Er heerst steeds meer onvrede over het beleid van Liz Truss in het Verenigd Koninkrijk. © ANP & AP

“Kom terug Boris, alles is vergeven”, Britten na slechts vier weken al heimwee naar Johnson. Is het einde van Liz Truss nabij?

Brits conservatief premier Liz Truss werd op exact een maand tijd minder populair dan haar voorganger Boris Johnson. Nog minder populair. Ze slaagt er niet in om de conservatieve partij nieuw leven in te blazen. In de peilingen staan de Tories 33 procent achter op Labour, dat is historisch. In de Britse pers gonst het van de heimwee naar haar voorganger Boris Johnson. Die zorgde tenminste voor stabiele chaos. Maar hoe realistisch is een terugkeer van Johnson?

16 reacties

 • François THIJS

  2 maanden geleden
  @Meeuw Andriez. Ik zie de EU ook ooit nog wel eens barsten. Nu probeert men de geschillen tussen de landen altijd op te lossen met 'geld'. Maar dat kan niet eeuwig blijven duren. De kans is reëel dat de bevolkingen van de 'rijkere' landen dat ooit wel eens beu zouden kunnen worden. Want daar neemt de armoede met die oorlog ook massaal toe. En de mens is dan wel een sociaal, maar meestal geen solidair dier. Als het erop aankomt is het nog altijd god voor ons allen en iedereen voor zich!
 • Meeuw Andriez

  2 maanden geleden
  BREXIT ging het worden, jaja, ik hoor nog amper de eurokritische partijen voor een exit pleiten, alleen nog over verandering intern. Duidelijk dat de EU stabiliteit geeft in onzekere tijden. Wat niet meer dan logisch is, als je ziet hoe hard alle andere landen/regios hun eigen versie op te richten (zoek op "Trade Bloc"). of bijv. de "Organization of Turkic States" als je Erdogan zen relatie met Putin beter wilt bergijpen.
 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Intussen toch duidelijk dat de Tory partij interne machtspelletjes aan het spelen is? Ze vegen hun voeten met het ambt en positioneren telkens een minder competente figuur om die nadien buiten te werken. May > Johnson > Truss. Dachten ze dat Johnson het premierschap aankon na een faliekante termijn als burgemeester van Londen? Of Truss nadat ze bewees niks te bakken met buitenlandse zaken? Ze vergeten (?) enkel dat ook hun aantal zetels met elke verkiezingsronde verder de dieperik in zal gaan.
 • Gerrit Meysman

  2 maanden geleden
  Dit was te verwachten, Boris heeft er de brexit doorgekregen, baas in eigen land! Als dit geen cadeau was voor de bevolking. Jammer door de foutjes die hij maakte tijdens de corona epidemie, maar hebben we dit niet allemaal een beetje gedaan?
 • Nico Herbots

  2 maanden geleden
  Het gaat nergens goed in Europa hoor, beste Britten. Als je dan zelf ook nog kiest voor rechts, bij uitstek de slippendragers van de elite, dan breng je zelf alle ingrediënten voor persoonlijk drama bij elkaar. Eerst nadenken, dan stemmen, dat is de juiste volgorde. Boris Johnson is een ordinaire leugenaar en kazakkendraaier. Waarom zou je naar zo iemand heimwee hebben?