Een bagagebelt op Schiphol. Onder het personeel van de KLM dat verantwoordelijk is voor het laden en lossen van onder meer de bagage is zaterdagochtend een wilde staking uitgebroken. Aanleiding voor de staking is dat KLM een deel van de werkzaamheden van het personeel uit wil gaan besteden een onafhankelijk afhandelingsbedrijf.
Volledig scherm
Een bagagebelt op Schiphol. Onder het personeel van de KLM dat verantwoordelijk is voor het laden en lossen van onder meer de bagage is zaterdagochtend een wilde staking uitgebroken. Aanleiding voor de staking is dat KLM een deel van de werkzaamheden van het personeel uit wil gaan besteden een onafhankelijk afhandelingsbedrijf. © ANP

“Kom niet meer naar luchthaven”: Chaos op Schiphol op drukste dag in jaren na wilde staking KLM-personeel

Grondmedewerkers van KLM hebben zaterdagochtend op de Nederlandse luchthaven Schiphol het werk neergelegd. Het personeel, dat vliegtuigen laadt en lost, vreest zijn baan kwijt te raken omdat de luchtvaartmaatschappij een deel van het werk wil uitbesteden. Er is sprake van tientallen geschrapte vluchten van KLM en KLM-partners, ook van en naar Zaventem. Inmiddels is de staking voorbij. 

7 reacties

 • leo Mariën

  4 maanden geleden
  Alles wordt duurder en duurder, straks ook de lonen, vervolgens weer de goederen en vervolgens weer de lonen, enz... Spaargelden gaan de dieperik in. Dat is hetgeen inflatie doet met de maatschappij. Vraag is natuurlijk waar de inflatie vandaan komt, regeringen gaan ons vertellen dat het aan de pandemie en aan de oorlog in Oekraïne ligt. Dat is nog geen 30% van de echte waarheid, massaal geld bijdrukken is de echte oorzaak en sleurt ons regelrecht naar een recessie. Bedankt politici.
 • Betty Cools

  4 maanden geleden
  Leuk! Pure egoïsme van de stakers!
 • Marianne Van den Lemmer

  4 maanden geleden
  Dan spaar je 3 jaar voor een leuke vakantie (die niet mogelijk was, wegens corona). En dan vertrekt je vliegtuig niet.
 • Ward Berden

  4 maanden geleden
  Zaventemse toestanden op Schiphol. Het wordt tijd dat geleden geldelijke schade kan verhaald worden op deze stakers
 • Tina Colpaert

  4 maanden geleden
  Tof he tegenwoordig even relax op vakantie veel betalen stres en je weet nooit als je vertrekt of niet!
 1. Bestuurder (24) die inreed op menigte in Pennsylvania, sloeg ook moeder dood na crash: “Ik was het beu om met haar ruzie te maken”
  Play
  Update

  Bestuurder (24) die inreed op menigte in Pennsyl­vania, sloeg ook moeder dood na crash: “Ik was het beu om met haar ruzie te maken”

  De 24-jarige Adrian Oswaldo Sura Reyes, de bestuurder van de wagen die zaterdag inreed op een menigte tijdens een benefietavond in Berwick, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, heeft na het incident ook nog zijn moeder doodgeslagen. Dat meldt de politie. Eerder raakte al bekend dat de man na de crash, waarbij een 50-jarige vrouw om het leven kwam, nog een andere vrouw had aangevallen. Nu blijkt dat die vrouw zijn eigen moeder was. Reyes was het naar eigen zeggen “beu om ruzie met haar te maken”.