Trocker Mo Robinson (25) is opgepakt op verdenking van moord. De vraag is of hij wist of er mensen in de oplegger zaten.
Volledig scherm
Trocker Mo Robinson (25) is opgepakt op verdenking van moord. De vraag is of hij wist of er mensen in de oplegger zaten. © AP/RV

Koelcontainer met 39 lichamen kwam zeker via Zeebrugge: slachtoffers zijn Chinezen, bestuurder verdacht van moord

BuitenlandNa de gruwelijke vondst van 39 lichamen in een koelcontainer gisteren in het Britse Essex, raken nieuwe details van het onderzoek bekend. Zo is aan HLN bevestigd dat de koelcontainer wel degelijk uit Zeebrugge vertrok. Afgelopen nacht zijn in Noord-Ierland, het thuisland van de bestuurder van de trekker, twee woningen doorzocht. Bestuurder Mo Robinson (25) wordt verdacht van moord. De politie van Essex bevestigt dat de 39 slachtoffers allemaal Chinezen zijn. Het gaat om 31 mannen en acht vrouwen.

73 reacties

 • Marie Vanakker

  1 jaar geleden
  Investeer toch in een veel beter systeem van verzegeling . Nu worden de zegels verbroken en eens de mensen in de container zitten ,gewoon vervangen door een valse zegel . Die volgens vele bijna niet van de echte zijn te onderscheiden .Nu weten de bestuurders meestal niets van de extra passagiers die ze vervoeren .
 • Victor Munster

  1 jaar geleden
  Dat er zoveel mensen geloven in de schuld van die trucker gaat er bij mij niet in. HIJ heeft namelijk de politie en de hulpdiensten gebeld!
 • Jan Van de Velde

  1 jaar geleden
  Hugo van der Speeten: Die trucker moet helemaal niets bewijzen. Er bestaat altijd een vermoeden van onschuld: men is onschuldig tot op het ogenblik dat men door een rechter is schuldig bevonden. Het is m.a.w. altijd het gerecht dat moet bewijzen wie een strafbare daad heeft gepleegd.
 • Anne Jacobs

  1 jaar geleden
  Die laatste bestuurder was misschien niet op de hoogte dat er mensen in de container vertoefden?
 • Pierre Jacobs

  1 jaar geleden
  Indien die personen reeds overleden waren als die koelcontainer in Zeebrugge was dan had een warmtecamera niet veel zin. Probeer maar eens warmte op te sporen in een diepvriezer.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf