REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Klokkenluidster Facebook geeft antwoord op vragen Amerikaans Congres: “Facebook schaadt kinderen”

De 37-jarige Frances Haugen beantwoordde vandaag vragen in het Amerikaanse Congres. Haugen is voormalig productmanager bij Facebook en trad zondag naar buiten als klokkenluidster. Ze deed in het Amerikaanse tv-programma 60 Minutes een reeks onthullingen rond de sociaalnetwerksite. Aan de Wall Street Journal zei ze dat ze gefrustreerd was omdat Facebook niet voldoende open was over het feit dat het sociale netwerk schade kon aanrichten. 

 1. Klokkenluidster hangt vuile was van Facebook buiten: “Zolang een bedrijf op geld uit is, zal er nooit iets veranderen”
  PREMIUM

  Klokken­luidster hangt vuile was van Facebook buiten: “Zolang een bedrijf op geld uit is, zal er nooit iets veranderen”

  Facebook ligt voor de zoveelste keer onder vuur. Deze keer heeft een oud-werknemer tienduizenden pagina’s aan interne documenten gelekt. Daaruit blijkt dat het sociale netwerk slechts tegen vijf procent van de haatspraak optreedt en het mogelijk boter op het hoofd heeft bij de bestorming van het Capitool. Onderzoeker Rob Heyman kijkt niet vreemd op. Hij legt uit waarom Facebook er niet alles aan doet om bagger te verwijderen. “En zelfs mocht het dat wel doen, is het probleem nog niet opgelost.”
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Dit is de ex-werkneemster die ene onthulling na andere over Facebook doet

  Dit is de ex-werkneem­ster die ene onthulling na andere over Facebook doet

  De recente reeks onthullingen rond de sociaalnetwerkgigant Facebook is grotendeels te danken aan een ex-werknemer. Klokkenluidster en voormalig productmanager bij Facebook Frances Haugen trad zondag uit de schaduw in onder meer het Amerikaanse tv-programma 60 Minutes. Dinsdag moet ze in het Amerikaanse Congres onder meer vragen beantwoorden over het onderzoek dat Facebook zelf deed naar de effecten van Instagram op de mentale gezondheid van jonge gebruikers.