EPA
Volledig scherm
© EPA

Klimatoloog van Ypersele: "COP26 beslissingen zijn veel meer dan blabla, maar zijn ruim onvoldoende”

De beslissingen die genomen zijn tijdens de COP26 in Glasgow, zullen helpen bij de uitvoering van het klimaatakkoord van Parijs. Dat heeft klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele (UCLouvain) zondag gezegd. Volgens hem gaat het om “een stap in de goede richting”. “Het is veel meer dan blabla, maar ruim onvoldoende”, concludeert hij.

9 reacties

 • Luc Peeters

  6 maanden geleden
  Binnenkort Brussel aan zee!
 • freddy cardoen

  6 maanden geleden
  Nu zit groen hier wel met een probleem want deze klimaattop heeft verboden nog subsidies te geven voor fossiele brandstoffen , dus geen gascentrales of gaat Groen Ecolo hun vrienden tegenwerken .
 • Rody Franks

  6 maanden geleden
  Er komt niet meer CO2 uit steenkool dan de hoeveelheid CO2 door die steenkool opgenomen uit de atmosfeer toen die steenkool nog een boom was. Het enige probleem is dat we elke maand een boom opbranden terwijl er maar elk jaar een nieuwe in de plaats komt. Dus: we zijn gewoon met veel te veel. Twee miljard is wat de kleine aarde aan kan, meer niet.
 • Paul Geerts

  6 maanden geleden
  "Jean-Pascal van Ypersele is ook tevreden over de oproep om het steenkoolgebruik af te bouwen en de subsidies voor fossiele brandstoffen." Behalve in België. Wie gelooft van Yperseele nog?
 • jos robben

  6 maanden geleden
  het klimaatevangelie is net als covid één grote leugen, bedrog en paniek zaaierij. Eeen zwendel en volksverlakkerij van formaat en de pulpmedia voelen zich geroepen hieraan mee te werken